Resposta a «Mestres

i alumnes»

de Mariona Vila

Josep Gómez.

En la seva carta al director denota un important desequilibri per les situacions explicades.

Cada dia milers de professors són vexats, insultats, i algun, fins i tot, agredit. Està bé denunciar els mestres que no actuïn amb professionalitat ni educació, però l´educació és una cosa que fa temps que s´ha perdut a les aules, però per part dels alumnes.

La culpa de tot això no són els dos casos que exposa (el primer totalment reprobable, però el segon pot ser perfectament normal amb la mainada d´avui dia...). La culpa de tot això és dels pares. Abans, quan no feies el que havies de fer a l´escola, el professor amenaçava de fer venir els pares, i l´alumne en qüestió ­s´escagarrinava?

Actualment quan un alumne no vol fer el que li toca amenaça el professor, que el reprimeix tímidament pels seus actes, i li diu que farà venir el seu pare. Però sap que el pare el defensarà cegament, ja que el seu fill és un sant i té tota la raó del món, hagi fet el que hagi fet; «i el professor què s´ha cregut» diuen els pares? Així ens va? Només denunciant els pocs mestres quan fiquen la pota, desil·lusionats perquè la seva professió, la seva vocació s´ha tornat un infern diari pel culpa dels pares prepotents.

L´alcalde d´Anglès i la neteja del poble

Mari GimÉnez MartÍn. anglès.

No cal dir que tothom que va mirar TVGirona dimecres passat es va ­adonar que el poble està brut i descuidat, jo ­mateixa ho vaig dir a la televisió i ­aquesta va mostrar imatges dels carrers.

Sobre el parc del Canyo va donar les culpes a l´empresa que té el contracte de neteja, a mi personalment no em val l´excusa. Però sí que em va fer molt de mal quan li varen preguntar sobre la neteja i manteniment del cementiri i vostè va dir que el nou està bé i que deu ser el vell el que està malament.

Senyor alcalde, el vell està ple de ­brutícia amb el teulat de l´església ­enfonsat i els nínxols fora d´ús sense ­tapar. ­Referent al nou, a partir de la plataforma B, està ple d´herbes; els ­accessos, ­esquerdats; embornals bruts i alguns ­d´aixecats, la tela asfàltica esbardellada amb la humitat que comporta això ­afegint la bassa d´aigua a la part superior fa que en molts llocs hi hagi humitat.

I no parlem de la casa del guarda amb el diners que ens va costar a tots, no es fa servir, això vol dir que es farà ­malbé, mireu les humitats que ja hi ha!

Senyor alcalde, d´aquí a pocs dies serà Tots Sants, mirem de tenir-ho net per ­respecte a la nostra gent. Si vol jo i un grup de gent ens oferim per col·laborar.

No, no és així

josep m. roura coll. girona.

El disabte 3 de octubre, en Juan José Millás, escriu amb el seu estil crític sobre l´espléndida jubilació que cobrarà l´ara exdirectiu del BBVA.

Permeteu-me una reflexió. Veritablement és una gran quantitat de diners, però un directiu d´una empresa que funciona més o menys bé i que la fa pujar al rànquing de les millors del món, penso que d´alguna manera se l´ha de compensar. Tant de bo tinguéssim uns governants que es mereixessin una jubilació com la d´aquest senyor perquè els que tenim no solament no es mereixen cobrar jubilació sinó que haurien de pagar per compensar una mica la nefasta gestió dels diners dels nostres impostos dels quals fan ús.

Una altra cosa que em sobta és que també altres articulistes posen el crit al cel per aquest tema i no diuen res del que es paga per aquests jugadors de futbol mediàtics que cobren quantitats més grosses, no creen llocs de treball, no creen riquesa social i tothom ho veu normal i no diu res.

Tampoc no diu ningú res de les immenses quantitats de diners que es donen als sindicats per part del govern per mantenir una pau social i deixart els treballadors en atur en situació de desemparament.

Potser com he dit abans, amb més persones com aquest directiu, probablement aniríem millor.