Excel·lent reportatge d´«El escarabajo verde»

a les illes Formigues

Joan Ball-llosera. portaveu de la plataforma

defensem catalunya. girona.

Divendres 8 i, diumenge 10 d´octubre d´enguany, la segona cadena de TVE va emetre el reportatge que el programa El Escarabajo Verde havia gravat del projecte de Reserva Marina d´Interès Pesquer de les Illes Formigues, a Palamós.

Els afectats pel que considerem un ­inapropiat model de projecte de preservació, estàvem neguitosos esperant l´emissió de la gravació, pensant que la censura ecologista predominaria per sobre de la imparcialitat i el bon treball periodístic; afortunadament estàvem ben equivocats.

Hem vist un reportatge excel·lent, on tots els representants de la societat civil varen poder dir la seva sense censures ni retalls que desvirtuessin el que veritablement volien expressar. Tot i ésser un programa amb tendències, evidentment, de caire ecològic, en cap moment del reportatge hem pogut apreciar manipulacions tenden­cioses o parcialitat; ans el contrari, s´han recollit els punts de vista de tothom, tant dels favorables a la reserva com dels contraris, de manera que els espectadors puguin pensar per si mateixos, valorant així degudament i lliure les raons exposades per uns i els altres, per demanar o rebutjar aquest projecte de Reserva de Pesca.

En el record ens queda la frustració que ens va deixar el pas de l´equip de Thalassa, que, emetent en el seu dia reportatge similar, va demostrar una inexistent imparcialitat, fent important retallada de les poques, curtes i descompensades intervencions dels representants del col·lectiu contrari a la Reserva, deixant en evidència una intencionalitat de l´equip del programa, per evitar que cap veu contrària a la Reserva s´escoltés degudament durant l´emissió.

Felicitem molt sincerament l´equip del programa El Escarabajo Verde per la seva gran professionalitat.

Sorolls a Banyoles

Joaquim Durall. banyoles.

Heus aquí la meva resposta a una carta de l´Ajuntament.

Benvolguts senyors de l´Administració: El tema de les molestísimes «petadores» que se senten de nit em sembla que és competència de tots, absolutament de tots els que detenteu qualsevol forma d´autoritat, i dels que en patim les conseqüències i que, encara, no hem aconseguit que s´eradiquin definitivament, sent com és un problema de quasi nul·la eficàcia i que fa més de cinc anys que dura.

Després de moltes queixes a l´Ajuntament i als Mossos d´Esquadra (els que millor responen), l´esmena del pagès ha estat disminuir el nombre de decibels dels seus pets i augmentar el nombre de trets, així com canviar les brutals explosions per una mena de vibracions i fresses estranyes, semblants a deflagracions llunyanes, de manera que resulta moltíssim pitjor el remei que la malaltia. Aquestes petadores fluixes, com ressons d´aire compimit, cada dos, cinc o deu minuts, durant tota la santa nit, és una cruel forma de tortura que no deixa clucar ull. Amb els «pets» forts encara podies dormir algunes hores.

Només amb una Autoritat enèrgica (multes de no aixecar cap), i amb subvencions racionals al pagès (per pastors eletrònics i res de subvencionar el preu del gra de competència mundial lliure) acabarem amb aquesta xacra da la urbanització ­Banyoles Park, per part d´un parell de desconsiderats pagesos que només col·loquen el filat elèctric al voltant de casa seu (coa comprobable en aquets moments) i menyspreen i massacren, amb tota mena de fresses, els veïns de la resta de camps llunyans que conreen.

Espero de la vostra recta i, per un cop, enèrgica Administració (que ja seria hora) una defensa dels drets elementals de les persones i dels animals, com és el de poder dormir i descansar de nit, i no permetre que es degradi més el ja massa malmès Medi Ambient.

No sé què pensar

eva juncarol iglesias. la bisbal d´empordà.

Tinc una sensació molt estranya, no sé si és indiganció, que m´estan prenent el pèl, que és una innocentada, o que el que volen és que encara es respiri un ambient més carregat, perquè la gent està que salta.

Ens estan bombardejant cada dia que hi ha una crisi monumental, i és que hi és, hi ha famílies que tenen feines i treballs a arribar a final de mes, i quina és la meva sorpresa, mirant les notícies, que per a la campanya electoral hi haurà destinats una quantitat molt gran de diners que es dedicaran a la propaganda (mítings, fullets...) dels diferents grups polítics. Quina vergonya.

I quina és la meva sorpresa avui en llegir, per si no n´hi hagués prou, que per la visita del Papa es gastaran uns 600.000 euros. Què passa? És el 28 de desembre, o és que ens estan prenent el pèl?

El dia que aquest que manen passin les penúries que estan passant moltes famílies, tot això s´acabarà, o això m´agradaria pensar.

Potser que reflexionem entre tots, però per ara els que manen ens tenen ben enganyats, perquè com veieu només hi ha diners per al que volen i els interessa.

A mi tot això em fa pensar molt.