El mòbil ha esdevingut una mena de constant vital, que els pares utilitzen per conèixer l'estat de salut dels seus fills. Si a les cinc del matí de dissabte aquests no han tornat a casa, els truquen. El més probable és que ningú respongui, però els significats que el telèfon soni o que estigui apagat són diferents. Quan el contestador, per exemple, triga un segon a parlar, vol dir que el seu usuari és al metro, potser de camí cap a casa. Els pares de fills adolescents han après a interpretar cadascun dels moviments del telèfon mòbil amb una precisió esgarrifosa. Si a les cinc o les sis de la matinada el llit del fill o de la filla continua buit, els anomentats es tornen hostes. Poques coses en aquest món produeixen tanta tendresa com el desvetllament de cap de setmana dels progenitors. Quan l'adolescent arriba, a les sis o les set, amb ganes d'esmorzar, es donen per ben justificats tots aquests desvetllaments.

Llegeixo que uns periodistes de les empreses de Murdoch van mantenir artificialment viu el mòbil d'una nena morta a la recerca d'informacions sensacionalistes amb les quals omplir d'escombraries el seu diari i els caps dels seus lectors. No sé com ho devien fer, perquè sens dubte es requereix certa habilitat tècnica. El cas és que van punxar el telèfon per veure si hi havia missatges. A vegades, ells mateixos els deixaven i, quan la bústia era plena, s'ocupaven de buidar-la. Aquesta activitat va fer deduir a la policia i als pares que la nena es trobava viva. Jugaven, en fi, sense escrúpols amb l'esperança d'una parella que es passava les nits en vetlla, interpretant cada soroll de la casa buida, per si era la filla que tornava. El diari per al qual es cometia tal vilesa era News of the World, que el mateix Murdoch ha decidit tancar, diu que perquè ha perdut credibilitat davant dels lectors, però és mentida: el que ha perdut és la cartera d'anunciants.

La credibilitat, a aquesta gent, li ?importa un rave quan es venen dos milions i mig d'exemplars. A algú capaç de punxar un telèfon en aquestes circumstàncies, i de jugar amb la seva bústia de veu sense pensar en el dolor de la família, tant li és la credibilitat. Murdoch ja feia una mica de fàstic com a magnat. Com a periodista, és vomitiu.