Sé que els costarà fer-ho, però s'imaginen per un moment que Eduardo "Teddy" Bautista fos innocent? És a dir, que el polèmic president de la controvertida Societat General d'Autors i Editors (SGAE) no hagués participat en la presumpta trama il·legal que ha acabat amb la detenció de la cúpula de l'organisme? Reconec que no tinc proves que el desvinculin del cas. No obstant això, és evident que tampoc en tenien en sentit contrari els individus que van brindar a la porta de la seu de l'SGAE per l'arrest d'un dels homes més odiats d'Espanya.

Però, i si Bautista no estigués al marge de la llei? Aquests subjectes li demanarien disculpes? Els milers d'internautes que l'han atacat amb la mateixa agressivitat que ell exhibia en algunes decisions, retirarien els seus insults? Potser no. Ja se sap com és la gent a Internet, oi? Llavors, podríem pensar que els columnistes que l'han trepitjat en televisions, ràdios i diaris -impresos i digitals- sí que recapacitarien? Em temo que també ens equivocaríem en aquesta suposició.

La rancúnia no ens ha d'apartar de la defensa dels drets fonamentals. Si no, ens convertim exactament en allò que critiquem.