Vam quedar la setmana passada en el punt en que a Esteve el lapidaven. Ara explicarem la gran peregrinació que van fer les seves despulles un cop mort. El van posar en una tomba a Cafargamala, al nord de Jerusalem. Cap a l'any 417 el porten a Jerusalem, a l'església de Sió, quan entra a l'església comença a ploure i es produeix el fi de la sequera.

Passa el temps i Alexandre, el senador de Constantinoble, va a Jerusalem amb la seva dona Juliana, allí es mor i l'enterren al costat de sant Esteve i en un taüt igual. Set anys després, com que les autoritats no fan cap cas de les despulles del senador, Juliana, emprenyada, se'l vol emportar a Constantinoble. Quan arriben a Jerusalem s'adonen que hi ha dos taüts, Juliana es tira a sobre el d'Esteve -s'equivoca-. Per tant, sant Esteve viatja cap a Constantinoble.

Passa el temps i Eudòxia, filla de l'emperador Teodosi, que viu a Roma, està turmentada pel diable. El seu pare la vol portar a Constantinoble perquè Esteve la curi. El diable no vol deixar marxar la noia i parla per la seva boca; al final, Teodosi, veient que és impossible que la seva filla viatgi, decideix portar sant Esteve a Roma. El poble de Constantinoble no vol deixar marxar el sant que fa tants miracles, al final proposa un canvi amb sant Llorenç. Es fa una consulta amb el papa sant Pelagi, que ho accepta. Al passar per Càpua, antiga capital de la Campania, prop de Nàpols, s'aturen i els campanesos o campanuts demanen una relíquia i es queden amb un braç. No sabem si quan els catalans els envaïm l'any 1282 fins el 1295 ens vam endur el braç a algun lloc. Per fi arriben a Roma i proven d'entrar a l'església de sant Pere, però els portadors queden immobilitzats. Eudòxia parla pel dimoni i diu que Esteve vol ser enterrat al costat de sant Llorenç. Obren el taüt de sant Llorenç i aquest riu, i es posa a un costat de la tomba. Però és clar, el pacte és el pacte i diverses persones intenten endur-se a Llorenç. Els que volen treure Llorenç es desmaien i moren al cap de 10 dies i tots els que diuen que Llorenç s'ha de portar a Constantinoble es tornen bojos i per tant es queda allí definitivament el 22 abril de 425.

El darrer episodi de la història té com a protagonista Mariano Rajoy. Vol canviar tots els dies de lloc. Es veu que els diumenges els vol passar a dilluns perquè ningú faci festa, el dia de cap d'any el posaran a la primavera així la gent està més animada i iniciarà l'any amb millor ànim. I per fi el dia de sant Esteve han decidit posar-lo el dia 26, però d'agost. No entenc aquest darrer canvi ja que la digestió, com tothom sap, és molt pitjor amb la calor. Bé, que ningú s'estranyi amb els canvis, no havíem dit que la mort es va produir el 3 d'agost i, en canvi, van posar la seva celebració unilateralment el 26 de desembre? Si ho va fer un papa, per què no ho pot fer Rajoy?