El Govern, a proposta de CiU, té previst aprovar unes bonificacions especials per a les persones de 45 o més anys que es facin autònoms, consistent a pagar el 50% de les taxes d'autònoms els primers 30 mesos, com ja es fa amb els joves.

La bonificació inclourà també els familiars que treballin al negoci. Les mesures, que deixen fora el gruix d'autònoms compresos entre els 30 i els 45 anys, una franja clau, trenquen la tendència que vivim de fer que l'economia del país, que està malalta, es guareixi a còpia de fer-la aprimar més i més, amenaçant-la amb la inanició per manca d'incentius. En política es diu que als líders els cal un relat atractiu per arribar al ciutadà: els nostres dirigents defensen un relat de l'austeritat que espanta i paralitza l'economia ara; i són incapaços de preveure què podem esperar del demà, i si aquest serà positiu, un cop superem aquesta etapa.

A Catalunya, el tàndem CiU-PP pateix el sotrac d'aplegar l'espectre de dretes, però que xoca en política lingüística o en la demanda de més autogovern. Des de Pujol ens hem acostumat que els pactes es facin sense llum i taquígrafs. Un fet que el tripartit va trencar, amb tots els defectes que vulguin per aquells Governs. Allò cert és que el Govern de la Generalitat es troba incòmode amb aquesta aliança, i alguns convergents defensen eleccions anticipades. Ara, cap Govern a Europa, excepte l'autonòmic andalús, ha obtingut un bon resultat en les eleccions en plena crisi econòmica: esperem dels nostres polítics que es posin d'acord en les mesures que ens beneficien a tots, més enllà de sigles o interessos de partit.