semblava que el retard de les pluges era presagi de mal any. Però no. Núvols, pluja, sol intens i vent: tenim una primavera magnífica i diversa. Plena de vida. Reviuen, amb força juvenil, arbres, flors i blat. I també nosaltres. No és estrany que, al Mediterrani, hi arrelés la civilització. Han passat dies assenyalats i el compromís amb la vida s'ha reeditat al nostre entorn més proper i vital.

Aprofitant el pont del Primer de Maig, els Amics del Museu d'Art programaren una sortida a Roma per prendre un selecte tast de la seva història i de la seva cultura, però posant l'accent en èpoques molts específiques. Al Baix Imperi, a Adrià, el moment de més potència: el Panteó i escultures dels Paletins a Roma i Vila Adrià a Tivoli. L'arquitectura i decoració barroques dels grans temples jesuïtes -Gesú, S. Ignazio- i petits -Sant' Andrea al Quirinale de Bernini i San Carlo alle quatro fontane de Borromini-. Les col·leccions de Villa Borghese o del palau Doria Panphilij. Els jardins de Villa d'Este. I, sobretot, dos genis: Bernini escultor, amb obres com l'estasi de Santa Teresa. Esplèndida. I els Caravaggio...

L'Associació fa anys que viu i és activa. Organitza trobades, sortides i viatges curts. No fa soroll. Sols ofereix un servei inestimable a la nostra comunitat: difusió i suport al Museu del Palau Episcopal i la possibilitat d'apropar-nos a l'art del nostre entorn amb criteri i convicció. Amb entusiasme. Aquestes coses són possibles perquè hi ha gironines i gironins que se senten satisfets fent el servei de divulgar i apropar el que embelleix la vida i el gènere humà: l'art. Gent magnífica.

Tornant de Roma, però, la realitat: excursió per la T1: Felip Puig i el seus jugaven a guàrdies i lladres i ens ficaren, a les tantes, a fer cua al control policial amb el DNI a la boca. Sempre és fotut despertar a la mediocritat peninsular.