Els polítics

i la seva paraula

Marta Martínez Bejarano. Roses.

La veritat és que no sé quin dels dos governs era el millor. Ens prometen coses que després saben que no compliran però amb això ens compren i nosaltres com curts que som tornem a caure en les seves trampes. Ens estan enganyant, ens diuen que ens trauran de la crisi i en apugen els impostos, la llum, l'aigua etc. Però a veure, senyors, que no s'adonen que és el necessari per viure i que el sou de la gent cada vegada és més baix? Ens han d'apujar els impostos per treure'ns de la crisi, de què? Si ells són els primers que no prenen mesures per a la millora d'Espanya. Més encara, Espanya entra en recessió, la gent perd el lloc de treball, l'atur puja i no se'n preocupen, perquè deuen pensar, "un més a l'atur, tant m'és". Potser, la gent pensarà que els escriptors no tenim idea de política però estic segura que ells no tenen ni dea del que la gent pobra està passant perquè a ells segur que per deixar de pagar un mes d'hipoteca no els fan res, però als altres ja ens "amenacen" amb l'avís. Quina poca consideració que hi ha en els temps que estem. Retalleu cotxes i sous oficials i que cap polític tingui més d'un càrrec. Tenim massa polítics, potser en sobren, no creieu?

Estimada mare

M. Carme Ribas i Mora. filla dels fundadors de la desapareguda ?Granja Mora. girona.

No pensis que m'he equivocat de dia, no. Havia de sortir el dia 19, el que passa és que a vegades els problemes et superen i no pots fer el que vols. Sé que fa temps que no us escric ni a tu ni al pare i no és per falta de ganes. Recordo perfectament totes les dates en què estic lligada a vosaltres, bé que ho sabeu.

Ara, malgrat la distància, fa dies que us sento a prop i sé que m'ajudeu. No estic o no estem passant un dels millors moments de la nostra vida, potser és que la vida està feta d'etapes i a cada canvi solem dir "és una nova etapa", potser sí; però és que cada cop, mare, l'etapa és més dura i vosaltres ho sabeu prou, que en vàreu viure moltes i en temps molts més difícils.

Penso que no calen detalls ni explicacions perquè sé de sobres que en el lloc tan privilegiat on us deveu trobar arriba tota la informació. En Raimon ho ha passat molt malament i encara ho passa, malgrat la meva insistència de tirar endavant. Sé que hi tirarem però el canvi de vida ha estat massa brusc. S'han ajuntat coses molt dures: deixar un entorn estimat, la meva Girona, començar un nou estil de vida, i la veritat és que encara que el cercle de clients i amistats ens han batejat com els nens Mora ja no som tan nens, mare. També ens hem fet grans, mare. Recordo el dia que en Raimon va fer 50 anys: tu eres al llit, es va acostar per fer-te un petó, vas acariciar-li la cara i li vas dir: "Ja tinc un fill de 50 anys". D'això en fa 21, mira com passa el temps.

Podria anar escrivint i no acabar mai però els responsables del diari tenen els espais controlats. Però al mateix temps de dir-te que recordava l'aniversari us volia donar les gràcies per l'ajuda que ens esteu enviant des que va començar aquest desgavell. Si no fos perquè us sentim a prop no sé si seríem capaços de suportar-ho.

Gràcies, mare. Records d'en Raimon per a tu i el pare.

La vostra filla.

Gràcies Pep

Marta Ferrer Brell. girona.

Els últims anys hem gaudit i presumit de tenir el millor equip de futbol del món. Però hem de recor?dar que darrere d'una gran obra sempre hi ha un gran artista. El cor d'aquest exèrcit de golejadors és un geni dels valors i les maneres, un autèntic detallista i professional que estima el seu equip i la seva terra amb bogeria. Es tracta d'un model a seguir amb un vast coneixement, serenitat i temperament necessaris per obtenir tan grat èxit. Ha atret gran part de la societat i ha venut ja molts llibres en un moment en què, per fi, ens adonem que, a part dels diplomes, són molt importants els valors i l'educació. L'honestedat, temperància, autodomini, lideratge, empatia, te?nacitat estan de moda. La clau del seu èxit radica en l'amor al treball, que es proclama amb el ?mític lema de "Escull un treball que estimis i no hauràs de treballar", i encomana el seu entusiasme als jugadors per aconseguir un ??excel·lent treball en equip. I ara que ens deixa, som molts els que volem agrair-li tot el que ens ha ensenyat i que ens hagi fet entusiasmar com nens al voltant de la pilota. Moltes gràcies Pep!

Una "festa major": el 9 de maig

Xavier Serra Besalú. Girona.

Necessitem esperances. Els moments ho demanen. Crec que Euro?pa, no com a "sistema econòmic", sinó com a utopia possible -que és molt més!- n'és una, d'espe??rança. Un ambient de pau i soli??daritat, de seguretat i de diversitat. Possiblement saben que la festa oficial de la Unió europea, el Dia d'Europa, se celebra cada any el 9 de maig, enguany dimecres. A mi m'alegra molt que a Girona -i a desenes de poblacions d'arreu del país- ho tinguem present, i ens vestim de festa.

Em permeteu recomanar que ens n'informem bé al web de la representació de la Unió europea a Catalunya o al de la meva ciutat (www2.girona.cat/ca/diadeuropa): un dia de "festa major" per a 500 milions de ciutadans.