o n'hi ha prou amb haver d'aguantar la incompetència -o la política antisocial- dels governants, sinó que, a més, s'ha de suportar la insensibilitat -per dir-ho finament- dels qui, com en el cas que comento, podrien pal·liar aquesta incapacitat o equivocació política.

El fet és que el Consejo General del Poder Judicial ha rebutjat estudiar i aplicar les recomanacions d'un informe encarregat a set magistrats, que van incloure propostes sobre les conseqüències dels desnonaments -que la crisi ha multiplicat per cinc- practicats pels bancs als seus clients morosos. En l'estudi, els magistrats destaquen que no és just que la banca es beneficiï d'ajuts oficials -pagats per tots els espanyols- i que aquests ajuts no s'estenguin als damnificats, sempre que no hi hagi hagut mala fe manifesta. Argumenten també que ha estat precisament la banca qui ha provocat els sobreendeutaments dels particulars, en actuar amb "certa lleugeresa" a l'hora de concedir crèdits, i això no obstant, després es beneficia directament de la situació, aprofitant un procediment privilegiat de cobrament promulgat el 1909! I ressalten que "estem en una situació excepcional que exigeix mesures excepcionals" i "un debat jurídic que plantegi una revisió del règim legal i processal d'execució dels préstecs hipotecaris", que qualifiquen de "drama social".

Doncs bé: el CGPJ, després de llegir l'informe sol·licitat, ha decidit que, com que no havia demanat concretament l'annex amb les propostes de revisió, no les debat ni les accepta. I s'han quedat tan tranquils! I mentre signaven el rebuig, uns quants centenars de persones eren foragitades de casa seva. I algunes potser se suïcidaran.