Tot aquest vodevil sobre el material d'attrezzo del ballarí Àngel Corella, que cova teranyines des de fa mesos en un magatzem municipal figuerenc (suposem que a cost zero per a l'artista), exemplifica com funcionava l'exalcalde Santi Vila. Com potser ja sabeu, Vila solia perdre l'oremus divulgant titulars sorollosos, eslògans apoteòsics i projectes espaterrants. Sabia que la memòria dels ciutadans és com la de la Dory, la peixa aquella d'en Nemo. I que qui carallada anuncia, any empeny. Entre les foteses anunciades per l'exbatlle que cal recordar hi ha la prodigiosa ciutat del cavall (Oh!), les no menys magnífiques termes dalinianes (Ah!), la reconsagrada escola de dansa del senyor Corella (Eh!) o l'obertura dels comerços del centre 365 dies a l'any (Uh!).

El pas del temps ha demostrat que l'avui flamant conseller no tenia cap projecte cultural per a Figueres. Això sí: al temps que pagàvem les propostes etèries del seu futur cap de campanya, també es deixaven perdre subvencions per la temporada teatral. O per poder fer la reforma de l'antic escorxador.

Quina serà l'herència cultural del "vilisme", nom amb què el seu autor de confiança va batejar aquest període esplendorós? Ni ideaÉ Però sempre podrem presumir d'haver servit de cambra de mals endreços a un ballarí distingidíssim. Home, a canvi del petit favor, li agrairíem al senyor Corella que, quan surti de gira pels cinc continents, proclamés als quatre vents l'eslògan: "Figueres, possiblement el millor armari rober del món"É Seria tot un detall. I l'afegiríem a la col·lecció de detallets simpàtics que ens ha llegat l'exalcalde.