Ignacio González, president de la Comunitat de Madrid, ho va apostar tot a la ruleta russa d'Eurovegas. Hi havia una sola bola al tambor. Una possibilitat entre sis. Si es refiava de l'estadística, les coses sortirien perfectament. De manera que es va ficar a la boca el revòlver que li va oferir Adelson, el magnat del joc, i va prémer el gallet. La bala li va volar el poc cervell que tenia. Ignacio González, a qui li va sortir bé l'operació de l'apartament marbellí, investigació que ha costat el lloc a diversos policies, es va creure que això era xauxa. Però aquesta vegada s'enfrontava a un gàngster de veritat, no a un xulo d'estar per casa. Dos-cents seixanta mil llocs de treball que se n'han anat a fregir espàrrecs. Encara sort que eren falsos perquè, si no, hauria de disparar-se un tret de veritat, amb una pistola autèntica, encara que amb una bala de plata en atenció a la seva categoria.

És el segon suïcidi simbòlic al qual assistim en pocs mesos a la Comunitat de Madrid. L'anterior va anar a càrrec de la seva alcaldessa, Ana Botella, que se'n va anar un dia al bingo i va apostar el seu futur a l'operació coneguda com Madrid 2020. Les exigències eren dures. Havia de fer el ridícul davant del món sencer amb un discurs escrit per a ella en anglès per una màfia universal d'oligofrènics. El cas és que li van murmurar promeses impossibles a l'oïda i la pobra ho va apostar tot a aquest número que implicava muntar l'espectacle que va muntar. Aquí la tenen, amb el cervell també escampat sobre els cartrons. Potser no hi havia gaire a escampar però, poc o molt, aquí va quedar per a la història. Entres a YouTube, punxes relaxing cup i tens uns minuts de distracció sinistra assegurada.

El pitjor és que ens acostumem a aquesta mena d'economia de casino, que totes les nostres iniciatives tinguin més a veure amb la loteria que amb el treball honrat. Per cert que, parlant de loteries, també la Nacional, i la de Nadal, en concret, han jugat amb foc aquesta temporada. Ens referim, és clar, a aquest anunci en el qual es ridiculitza cruelment Monserrat Caballé i Raphael, entre d'altres glòries nacionals. També ells s'han disparat un tret a canvi d'un plat de llenties.