Ja ve de temps que a qualsevol ciutadà mitjà o normal, li agrada que les normes que ens imposa l'ajuntament ?si?guin respectades tant pels vigilants uniformats com per la resta de ciutadans. Crec que aquest ha de ser el bon camí i que no requereix esforços gegantins per part de ningú. Només cal que tots el vulguem seguir per evitar algunes infraccions que, a causa de la deixadesa, són per desgràcia massa freqüents als nostres carrers.

No sempre es pot saber qui en són els responsables si trobem, per exemple, excrements de gos per carrers i voreres. Cal respectar també els senyals de circulació i pertoca a la guàrdia urbana la feina de controlar els infractors. Tenim el codi de circulació i les ordenances municipals que diuen que els qui cometin una infracció o facin altres bretolades seran sancionats com correspon. Perquè de bones paraules n'ompliríem un sac, però són fets els que el ciutadà reclama.

L'agost de l'any passar vaig llegir al diari que el nostre ajuntament sancionaria els ciclistes que circulin per la vorera o bé pel carrer en direcció prohibida. Doncs un any més tard es continuen fent aquesta mena d'infraccions i sembla que tot segueix igual. Així és com funciona Olot.

També us demano una solució per evitar un fenomen que amb el temps sembla que degenera i es va descontrolant. És molt gros que les persones grans, i no tan grans, s'hagin d'amagar darrere un arbre per poder fer un riu per falta d'uns orinadors al Parc Vell, no trobeu?

I encara una altra cosa que ara em ve al cap. Recomano als responsables municipals de la via pública que vagin a fer-hi una visita discreta de tant en tant. Comprovaran que n'hi ha que no saben que els bancs són per seure-hi i no per posar-hi els peus a sobre.