Les ambaixades de Masfrancesc gombau. girona.

El Govern d'Artur Mas obrirà dues noves "ambaixades", una a Roma i una altra a Viena. El que encara no se sap és qui seran els afortunats amb el premi gros d'ambaixador i passaran a embutxacar-se més de 100.000 euros a l'any entre sou, dietes i extres. Tindran l'honor d'engrossir la llista d'il·lustres com Apel·les Carod-Rovira, nomenat pel seu germà Josep Lluís, casualment com el més idoni per ser ambaixador a París, o Mar Ortega, també casualment neboda de la vicepresidenta Joana Ortega, premiada amb l'honor de ser ambaixadora a Alemanya sense ni tan sols saber alemany. Per descomptat, mentre uns quants privilegiats nomenats a dit cobraran quantitats escandaloses en unes ambaixades inconstitucionals, les farmàcies i les entitats catalanes d'assistència social seguiran sense cobrar. Es així, no, senyor Mas?

Recapte d'alimentsfermí vall-llovera. salt.

Vagi per endavant que em sembla molt bona la idea que els ciudatans col·laborem amb el recapte d'aliments que en teoria s'ha de repartir als més pobres. No tinc cap dubte que hi ha gent molt necessitada, però he vist els reportatges de TV i en algun cas m'ha semblat que la persona que recollia potser no està tan necessitada. I mentre que els que col·laborem sempre som els mateixos "po?bres ciutadans de a peu", he llegit que s'ha recaptat a Catalunya "un grapat de milions d'euros" als diversos supermercats que han col·laborat en la recaptació d'aliments. Srs. meus, aquests milions han donat un bon benefici a aquests supermercats perquè no han pas venut a preu de cost.

Per tant, els ciutadans, alhora que ajudem els més pobres, també ajudem els més rics a ser més rics. Estic d'acord que, segons ens diuen, els súpers col·laboren tot l'any donant aliments, però no ens equivoquem, el que donen són productes a punt de caducar o sobrants que si no els donessin els haurien de llençar. Que tothom pensi el que vulgui, però jo crec que estaria bé que els supermercats fessin una donació íntegra del benefici que els ha suposat aquesta venda extra.

Un caçador mort d'un tretjoan enric carreras mercader. bellcaire d'empordà.

Una notícia que no m'agrada llegir, malauradament no és l'únic cas que he pogut veure al Diari, i davant aquesta noticia em pregunto, a on apunten quan van a disparar? Segur que ha estat un accident, segur, però segueixo preguntant, que no miren a on ha d'anar el tret? Segur que potser no hi havia massa visibilitat, o feia fred i les mans les tenia gelades qui va disparar, un munt de coses podien passar... Però jo pregunto, això és un esport? Què és això? Segur que són gent que estimen els animals i la natura? No ho puc creure, he sentit moltes vegades caçadors defensar aquestes arts que no entenc, matar pel sol fet de matar, encara que sigui un animal aquest també és mereix el dret a viure, com també se'l mereixia el qui va rebre el malaurat tret. L'excusa que hi ha massa senglars no cola, també hi ha massa d'altres coses, i no per això els hem de matar. Si els agrada disparar hi ha llocs per practicar, i als pobres animals que els deixin tranquils al seu hàbitat. A veure si aquesta luctuosa notícia fa pensar a més d'un dels mal anomenats caçadors. Caçar és una cosa que feien en una altra època per poder menjar, si per cas us agrada seguir fent-ho no digueu que és un esport i tampoc és una cacera, té un altre nom. Segur que les meves opinions no seran aceptades per aquest col·lectiu, però la notícia a mi tampoc m'ha agradat.

Rajoy i l'avortamentDavid Arboix i Arús. banyoles.

Mariano Rajoy sembla no poder trobar un sol moment per reunir-se amb els portaveus de la munió de persones que van aplegar-se fa unes setmanes a Madrid en defensa de la vida. En nom d'aquells que hi vam anar des de Girona voldria recordar al president del Govern espanyol que el responsable de la llei de l'avortament no és només qui l'ha promogut sinó també aquell que, podent canviar-la, no ho fa i, llavors, esdevé còmplice per omissió.