Dit ras i curt, pinten bastos. Aquesta és la conclusió que es pot treure d'un informe d'una agència privada d'intel·ligència nord-americana que treballa per a la resta d'Agències d'aquesta mena, es a dir, opaques i poc transparents, que existeixen als Estats Units i, evidentment, a molts altres països, però que també treballa, pel que sembla, per moltíssims governs. Stratfor, que es així com es diu i que vol dir Strategic Forecasting, Inc, emet regularment informes predictius de com anirà la política, la geopolítica i l'economia en l'àmbit mundial els propers anys.

Malgrat que no cal ser expert per intuir que res va com hauria d'anar, és millor tenir el coixí d'aquests obscurs entesos, que en poques paraules han vingut a dir que Rússia es tornarà a desmembrar i que això posarà en risc el seu arsenal nuclear, fet que comportarà la intervenció militar nord-americana. Vaja, si fa no fa, un preanunci de Tercera Guerra Mundial. Aquests mateixos també han anunciat una patacada econòmica d'Alemanya, que evidentment implicarà el final de l'Europa que coneixem i que segons els de Stratfor, comportarà la creació de quatre diferents regions, l'Europa Occidental, l'Europa Oriental, Escandinavia i les Illes Britàniques i totes elles enfrontades unes amb les altres. I podríem continuar detallant què passarà amb la Xina, que tampoc anirà bé, o què li passarà a Polònia, que es convertirà en una potencia mundial.

Per aclarir una mica més el tema de qui són aquests experts que ens dibuixen un futur de pena, només cal recordar que el 2012 Wikileads va filtrar cinc milions de correus electrònics d'aquesta agència, on quedava palès que disposaven d'una xarxa global d'informadors que cobraven a través de comptes en bancs suïssos. I també cal recordar que la informació que reben d'aquests experts és passada pel filtre de la visió americana del món, amb la qual cosa es pot concloure que si no hi ha conflicte bèl·lic a la vista, ells se l'han d'inventar, per tant, tranquils.