Els veïns ja no podem ajudar en Nacho!

jordi creus dalgà. veí de Vista alegre. Girona.

Ja no el podem ajudar per més que vulguem!

En Nacho és un noi búlgar, de 32 anys, sense sostre, que fa més d'un any que malviu al barri de Vista Alegre. Segurament que l'heu vist alguna vegada, està situat al costat del Mercadona.

Des de l'Associació de Veïns, veïns en particular i persones interessades en aquests casos, s'han fet múltiples gestions, tant d'àmbit municipal, assistencial, policial, així com també acompanyar-lo al Centre d'Acolliment i Serveis Socials La Sopa, notificar el cas a Assistència Social. S'ha intentat convèncer-lo per ingressar-lo en un centre sanitari, ja que la seva salut està deteriorada. S'hi ha negat rotundament.

Li han tret diverses vegades les seves coses, l'han portat a un altre lloc més llunyà, però ell ha tornat al mateix indret.

Els veïns l'estimem i en la mesura que cadascú creu oportú, l'ajuda.

Avui he vist que ja no el podem ajudar més, no necessita menjar, robaÉ urgeix que se'l curi! I nosaltres no ho podem fer!

El seu grau d'alcoholisme és elevat, sovint és agressiu, té canvis sobtats d'humor, no és capaç de canviar de lloc per posar-se a l'ombra, els peus llagats i inflatsÉ

Em pregunto: per què no se l'ingressa en un centre i se l'ajuda? Potser un animal no estaria en aquestes condicions. Seria el mateix si això passés en un altre indret de la ciutat?

Ara, per tal d'ingressar-lo en un centre sanitari ens han aconsellat que fem recollida de firmes!

Senyors polítics, no es pot resoldre aquest cas satisfactòriament? Estem parlant d'una persona que està al carrer des de fa més d'un any, només amb ajuda veïnal!

És una persona educada i ha demostrat ser molt intel·ligent. No demana ajuda, però la seva mirada ho diu tot. Fa temps que va entrar a robar a una botiga i es va quedar a la porta per tal que la policia l'empresonés!

Els veïns ja no el podem ajudar més. Necessita un altre tipus d'atenció, a més de l'amistat, la companyiaÉ que moltes persones del barri dia a dia li donem. Malauradament, el seu comportament sovint demostra que ha perdut el cap.

Demano, si us plau, una actuació ràpida!

Lluc Salellas

Miguel Rivas Peralta. Girona.

M'agradaria fer esmenat del regidor de la CUP de l'ajuntament de Girona el Sr. Salellas. Trobo de molt mal gust la manera de fer d'aquest regidor.

Quan el Sr. Salellas demana transparència (i sempre parla de transparència) m'adono que ell aquest exercici no el fa, perquè m'agradaria demanar-li també el perquè no va fer resposta de l'últim article del Sr. Amargant on l'acusava de veure's afavorit de dos sous (Diputació i Ajuntament) i de fer trampes amb la seva declaració de la renda.

El silenci del Sr. Salellas és, si més no, sospitós igual que alguna piulada que ha fet explicant (de manera poc clara) les seves propietats.

Vull dir tot això per si d'alguna manera s'aclareix d'una vegada si les propietats del Sr. Salellas són lícites o no, si fa la declaració de la renda correcta o no, si rep dos sous o no. En qualsevol cas, el purisme que practica la CUP no va gens acompanyada de la manera de fer i de ser del Sr. Lluc Salellas.

Excés de velocitat i perill a la rambla Xavier Cugat

Jordi navarro morera. Girona.

Com a veí de la rambla Xavier Cugat fa molt de temps que percebo que un nombre important de vehicles supera àmpliament els límits de velocitat permesos a la rambla.

Hi ha dos carrils per sentit i la veritat és que la sensació de perill és ben present perquè hi ha conductors que sistemàticament conceben la rambla com una mena d'autopista i premen l'accelerador excessivament.

Soroll, contaminació, emissió de CO2, perill d'atropellament... és la realitat diària d'aquesta rambla, que podria ser un espai fantàstic i amable si es corregís d'alguna manera el fet que diàriament hi ha conductors (tant de cotxe com de moto) que han fet de l'excés de velocitat la seva quotidianitat.

Corregir el problema es pot fer de moltes maneres, però probablement amb més educació ambiental i consciència de ciutat aquestes coses no passarien.