Anglès: arbres morts per manca de manteniment

Pere Espinet i Coll. portaveu del grup municipal PAU (Per Anglès Units). ANGLÈS.

Aquests dies, amb els companys del grup municipal PAU (Per Anglès Units), hem fet un seguiment d'alguns punts del nostre poble. Hem observat que darrerament s'han arrencat arbres del carrer dels Països Catalans. Durant la tardor de l'any passat, es va fer el mateix en el carrer Escoles. Com a grup hem demanat el perquè d'aquestes actuacions i les regidories corresponents ens han fet saber per escrit que això és degut a la manca de manteniment i, a més a més, que no pensen posar-ne de nous.

Els hem contestat que, com a grup municipal, aquesta no seria la nostra opció, atès que creiem en un entorn com més verd millor, on els arbres són font de vida i és bo que els veïns puguin gaudir de les vibracions sanes i positives que la natura mateixa ens dóna com a regal. Sols cal que us mireu els diferents documents on relacionen la natura i en concret l'arbrat amb l'estat del benestar. En el mateix escrit també els hem ofert la nostra col·laboració.

Un caldenc

des de Bellcaire

joan enric carreras mercader. Bellcaire

d´Empordà.

En la distància m'arriben notícies que finalment l'Ajuntament de Caldes ha adquirit la Capella de Sant Maurici, els terrenys del seu magnífic paratge i el que queda del vell Castell, suposo que el pou també. De fet els caldencs en som originaris d'aquest pou, res de cigonyes; la Capella em porta molts records personals, atès que el meu pare va ser qui va fer la imatge gran del Sant i aquella mà que hi havia, com també es passava dies allà restaurant els frescos de les parets. I, naturalment, recordo amb l'enyorança de la distància el magnífic Aplec al qual aquest any no he pogur assistir per raons diverses.

A les notícies també s'esmenta que allò que quedava més aprofitable del paratge era la casa de pagès, i aquesta ha estat adquirida pel batlle del poble amb la intenció de fer-hi un restaurant; i, és clar, l'oposició i més veïns no han vist correcte que fes ús de la informació priviligiada per fer aquest negoci atès que serà, suposo, l'Ajuntament qui es farà càrrec de les despeses d'arranjament dels accessos i la resta del paratge. Jo vull suposar que «només» ha estat una casualitat, no dubto en cap moment de l'honestetat del batlle, però tal com diu la vella frase: «la dona del Cèsar no solament ha de ser honesta, cal que també ho sembli...». Segur que si hagués tingut males intencions ho hauria fet d'amagat. Suposo que, en ser «primer» en saber i tenir els «calerons», va fer la resta. Espero una convidada per «estrenar» el restaurant, senyor batlle. Gràcies, sé que ho recordarà.

Saber estar,

saber respondre

Carles Mallart. Girona.

Dies enrere a través de DdG vàrem conèixer la desafortunada atenció a la mare de la Dra. Eva Llach a l'hospital de Palamós, fets ocorreguts el 16 d'agost. Vagi per endavant que no conec cap dels protagonistes, però el més important és que la mare de la Dra. Eva és viva i ho pot explicar. He llegit amb atenció la resposta donada pel Dr. Xavier Pérez, director assistencial del Baix Empordà, que m'ha sorprès gratament, i el felicito. Es disculpa públicament tot exposant un argumentari que l'honora. Estem massa acostumats que en els temps que corren ningú s'equivoca, ningú fa res malament i pràcticament ningú demana disculpes, sobretot en molts dels nostres polítics; compte, no tots. Vaig estar casat 30 anys amb una persona infermera que fa deu anys va morir (e.p.d.). Sé de l'estrès que pateixen i les condicions laborals que, no sempre, però amb massa freqüència han de suportar. És cert que la resposta de l'infermera a la Dra. Eva el 16 d'agost és com a mínim desafortunada, però imaginem-nos la infermera si portava moltes hores treballant, poc personal, feina duplicada o triplicada per ser un dia punta d'estiu i moltes altres circumstàncies que cal tenir en compte abans de jutjar una situació, cosa que recull molt bé la resposta del Dr. Xavier, que l'honora. Em consta que a l'hospital de Palamós treballen globalment molt bé, però com a persones humanes que són també s'equivoquen. Serà bo que s'estudiïn totes les circumstàncies de persones, torns i feina que es donaven aquell dia de «superpunta» i tenir el suficient equilibri de parlar-ne internament i resoldre la situació si és que s'ha de resoldre quelcom, sense criminalitzar en el futur ningú. Entenc els nervis de la situació de la Dra. Eva, què no faríem qualsevol de nosaltres per una mare? Afortunadament, va acabar bé tot plegat. Felicitats.

La fotografia de la pàgina 13 d'ahir no era de Josep Maria Padrosa, nou gerent de l'Hospital d'Olot, sinó de l'anterior gerent, Carles Puig.