Diu que les grans revolucions tecnològiques neixen en un garatge. A Avinyonet de Puigventós, va ser així. Just a dins dels 25 m2 del garatge de la família Trayter, on es van covar les llavors dels estudis Music Lan.

El big-bang es va produir el 1991, quan Joan Trayter va convertir l'espai en el cau d'assaig del seu grup de tecno, els Dígit Arts. El noi, que estudiava enginyeria de telecomunicacions, sentia un interès creixent pel so i això el va dur a instal·lar-hi dues gravadores i una taula de mescles.

En aquell espai modest, Trayter hi va començar a produir sintonies, falques publicitàries, maquetes i discos. I quan, al cap d'uns anys, Quimi Portet es va instal·lar al poble, el noi va decidir orientar tota la seva creativitat cap al món de la producció musical.

La intel·ligència, el talent i l'ambició del jove es van concentrar en el disseny d'uns estudis de gravació avançadíssims, dotats d'espais molt agradables i molt ben equipats. Així, el febrer de 1988, quan les portes de l'espectacular Music Lan es van obrir, la manera de gravar cançons en aquest país va canviar de manera radical.

Dissortadament, la mort inesperada de Trayter, el 2002, va suposar un daltabaix per tots els implicats en el projecte. No obstant això, el seu llegat ha sabut perviure gràcies a la tenacitat i generositat dels seus familiars, dels enginyers Jordi Solé, José Luís Molero i d'una llarguíssima colla de músics i artistes. I ho ha fet seguint les pautes traçades pel seu fundador. Gràcies a això, la catedral del so d'Avinyonet continua fent brillar les composicions musicals amb l'empenta, l'energia i la professionalitat dels seus inicis. De luxe.