Dia Mundial del Medi AmbientM. Àngels Pagès ventalló

Des de l´any 1972, el 5 de juny se celebra el dia Mundial del Medi Ambient. El país amfitrió en aquest 2017 ha estat el Canadà, que ha escollit com a lema: connectar la gent a la natura des dels pols a l´equador. L´ONU ha fet una crida a portar a terme en l´àmbit mundial diferents activitats a favor del medi ambient i a compartir experiències mitjançant les xarxes socials. Enguany el motiu a participar en aquesta campa­nya ha estat molt benvingut després de la nefasta decisió de Trump de retirar els Estats Units de l´Acord de París sobre el canvi climàtic.

Seria bo que el president es llegís atentament l´Encíclica: «Laudato Sí», que li va regalar el papa Francesc en la recent audiència al Vaticà. Ningú posa en dubte la necessitat d´una sensibilització i d´una acció global per evitar la degradació ambiental que estem patint. Hauria de tenir en compte que la naturalesa és un bé comú universal i no només individual i que l´hem de preservar per a les futures generacions. Reduir les emissions de gasos amb efecte hivernacle és una necessitat urgent per evitar els efectes nocius de l´escalfament de la Terra. Cal una política clara i que tots els països compleixin els seus objectius. Els Estats Units haurien de donar exemple i ser el primer de posar fil a l´agulla per portar-los a terme.

Jo he votat: no n´hi ha prouXavier Serra Besalú girona

nFa pocs minuts que he emès el meu vot en una consulta local de Girona ciutat, la meva ciutat. He participat en els «Pressupostos participats dels barris», de maig 2017, a girona.cat/votabarris.

Ho he fet. Però vull expressar tres opinions: a) massa enrenou per dir quina prefereixo d´entre les només 4 opcions possibles (carta, fulletó, codi de 20 xifres...); b) crec en la democràcia local, però el mètode actual m´ensumo que és més una «distracció» (hi hauria força més temes, no?) i una «litúrgia» (mira que n´és de fàcil pagar la zona blava amb l´E-park o les multes de trànsit): ¿no podria ser més senzill i freqüent (amb certificat digital, per exemple)? i c) he votat una proposta pressupostada en €14.057,28: ¿i dels altres.... €90.793,22 del meu barri, no hi puc dir res?

La transparència i la participació s´han d´eixamplar. Sense transparència, res!

No soc un destraler: anem a millor, tot i que cal eixamplar i explicar. Fer viva una «democràcia local» intensa.

Queixa a l´Ajuntament de BlanesCarme Roig Fabregas blanes

Volia deixar palesa la meva queixa cap a l´Ajuntament de Blanes i en concret al tinent d´Alcalde, Sr. Juanjo Navarro i Espinosa, responsable d´Obra Pública, Enginyeria i Medi Ambient.

En el carrer Horta d´en Creus de Blanes, des de fa 3 setmanes, s´estan realitzant unes obres a la via pública. Aquests treballs que està executant l´empresa Aigües de Blanes, SA, per encàrrec de l´Ajuntament, estan afectant tots els veïns de la zona, ja que ens impedeixen entrar als nostres aparcaments.

Entenc perfectament que s´ha­gin de fer obres a la via pública i com a veïna els ho agraeixo, pel manteniments dels carrers, però el que no entenc és que no hagin previst amb més temps una solució alternativa als veïns que aparquem en aquest carrer.

Com li vaig comentar via telefònica al senyor Navarro, no pretenc que ens facilitin un aparcament cobert però sí que ens deixin un espai a la via pública (per exemple en zona blava). Només caldria que se´ns facilités un distintiu visible per al vehicle per tal que durant el temps que duren els treballs poguéssim aparcar. L´esforç que haurien de fer és ínfim en relació amb les molèsties que estan causant.

La seva resposta, negativa, va ser la següent: «L´article 4 de l´ordenança de guals diu que l´Ajuntament es reservarà la facultat d´efectuar les modificacions que consideri necessàries, per canvi de circumstàncies en la via pública, sense donar, en cap cas, dret a indemnització». En cap cas, hem demanat una indemnització econòmica, però si una solució alternativa.

A poblacions veïnes com Lloret de Mar, fa uns mesos, als veïns afectats se´ls va donar un aparcament alternatiu mentre van durar les obres a la plaça de la Magnòlia.

Està clar que la voluntat de col·laborar és nul·la. Una llàstima.