Scott Bixby és un nom que, segurament, no deu significar res per a gairebé ningú del nostre país. És el cap de policia de Culver City, una ciutat d´uns 40.000 habitants, ubicada a l´oest del comtat de Los Angeles. El «hit» de la història d´aquest indret és que va ser seu dels estudis de Metro Goldwin Mayer -després propietat de Sony Pictures-, on es van filmar pel·lícules com ara Allò que el vent s´endugué, Ciutadà Kane, Rebeca, El mag d´Oz, E.T., Grease, Contacte, etc. I on violar un «stop» costava fa poc 351$. Culver City és notícia ara perquè el cap Bixby ha enviat una carta als seus conciutadans on, entre altres coses, escriu:

«Recentment, hem rebut consultes i comentaris d´alguns membres de la nostra comunitat, que expressen els temors sobre els resultats de les eleccions i el seu impacte en la nostra comunitat, específicament pel que fa a l´execució i l´expulsió de la immigració. És el meu intent, amb aquest missatge, alleujar les preocupacions de tota la nostra comunitat, però específicament els temors dels pares, fills i familiars d´immigrants indocumentats.

«El departament de policia de Culver City es compromet a protegir els drets de tots, independentment de la situació d´immigració. Les nostres polítiques de departament relacionades amb la immigració no han canviat a causa de les recents eleccions. Seguirem arrestant i perseguint qualsevol persona que hagi comès un delicte a Culver City, però el seu estatut d´immigració NO és una qüestió per a l´acció policial de Culver City».

No calen comentaris sobre aquest text, que no és únic. Això també és Estats Units. Confiem que Donald Trump només sigui una anècdota de la seva història.