13 de febrer de 2020
13.02.2020
Diari de Girona

Cartes

13.02.2020 | 00:31
Cartes

Els centres hospitalaris
de Girona
Albert Vilà Vilaseca Santa Cristina d'Aro
El passat mes de novembre, la meva dona va ser víctima d'un ictus hemorràgic.
Escric aquesta carta per deixar constància del nostre profund agraïment cap als professionals de tres centres hospitalaris gironins, a qui els devem que, tot i les mancançes materials que pateixen, siguin capaços de fer una bona feina, posant-hi professionalitat, rigor i dedicació.
A Palamós, a l'hospital, va ser importantíssima la rapidesa en el diagnòstic correcte i en la reacció necessària.
A Girona, al Trueta, l'alta professionalitat de l'equip de neurocirurgians i postoperatori, que van dur a terme amb èxit i sense complicacions una operació de molt risc i a vida o mort, va ser capital.
Al Mutuam de Girona, l'equip multidisciplinar de neurologia, psiquiatria, psicologia, fisiologia, rehabilitació motriu i cognitiva, infermeria, etc. ens van dispensar un tracte excel·lent. La professionalitat i vocació demostrades, junt amb la humanitat i tendresa, la forma de saber animar i alhora treure dramatisme a les situacions que allí es viuen, ajuden moltíssim a superar les greus conseqüències d'aquestes malaties tant als pacients com als familiars.
Fou gràcies a tot això que la meva dona, avui, gaudeix d'una vida pràcticament normal i continua millorant.
Per a totes aquestes persones, tan humanes i professionals, a qui pensem que de vegades no se es valora prou, va la nostra admiració i el nostre més sentit agraïment.


Sabíeu que€
ÀNGELS ALSINA I BOSCH BESCANÓ
El que ara us explicaré ho vaig saber l'altre dia, en un sopar informal amb unes amigues meves. Una d'elles (no en diré el nom per no perjudicar-la) treballa a l'ONCE venent cupons. Recordo encara la seva alegria quan va començar aquesta feina que li donava autonomia, seguretat i confiança. Però la realitat ha estat una altra de molt diferent.
M'explica que per arribar al mínim de vendes que li exigeixen ha hagut de passar de les vuit a les dotze hores al dia, a vendre cupons el cap de setmana i a implicar els amics i la família perquè l'ajudin. «Em trucaven cada dia per dir-me que no estava assolint els objectius, que no venia prou rascas...» fins que, quan se li va acabar el contracte, li van comunicar que no li renovaven i s'ha quedat sense feina i destrossada anímicament. I no és l'única.
Dels 2.700 treballadors que l'ONCE té a Catalunya, uns 1.100 treballen al carrer aguantant les pluges i fred a l'hivern i la calor a l'estiu. Sense cap assegurança si pateixen algun furt. A més, les liquidacions no surten gairebé mai a favor del venedor, que ha de posar part de la seva nòmina per pagar-les. Molts es donen de baixa per angoixa o depressió. Voldria que la gent sabés el que estan vivint milers de persones com ella i que això servís com a denúncia pública del que està passant a l'ONCE avui dia.
Aquesta és l'única finalitat de la meva carta. Podria ser que no la publiquessin, es veu que és un tema tabú. Però algú ho havia de dir, que deia aquell.
Restem expectants a la vostra resposta! Molt agraïts.


El nou Trueta
Rosa Padrosa Pardo Salt
Fa més d'un any que quan llegim els diaris ens trobem amb el problema sobre la ubicació del nou Trueta. Dia sí i dia també hem llegit els pros i els contres sobre aquest mateix tema. Després de tanta informació com s'ha donat, som molts els ciutadans que creiem que la millor opció és la dels metges. Com tots sabem, el Dr.Brugada i altres han informat que tenen planificat un projecte molt important i precisament s'han proposat els terrenys del Santa Caterina per considerar que són els més indicats, són més grans i reuneixen totes les condicions necessàries per poder donar els millors serveis. Tenint tants avantatges, per què no s'han unit tots per donar suport a aquesta proposta i acabar d'una vegada per totes amb aquest problema? La unió fa la força i són els metges els més indicats per decidir el que més convé.
Sigui per un orgull mal entès de molts ciutadans o per defensar interessos econòmics per al municipi, que són comprensibles, però no es poden prioritzar per davant que el nou Trueta pugui donar els millors serveis tant a la capital com a la província. Com volen que la Generalitat es pronunciï sobre una ubicació o altra veient aquesta divisió que s'ha generat?
Aquí tenim un exemple del que és important: anar tots a una. A Tarragona, que ho havia sol·licitat més tard que Girona, ja ho tenen aprovat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook