Taxa d'escombraries

a Torroella

de Montgrí

Antonio DACHS LECINA SANT JOAN DESPÍ

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí augmenta gairebé en uns 80 euros el rebut de la taxa de residus als propietaris d'habitatges que lloguen el seu apartament als turistes.

Això no té cap ni peus. Perquè se suposa que si tinc llogat un apartament a uns turistes, mentre hi són ells no hi som els propietaris, per la qual cosa el volum de residus és el mateix. L'única cosa que passa és que són els turistes i no els propietaris els qui llencen les deixalles. Per tant, no entenc per quina raó hem de pagar més els propietaris de pisos quan durant un temps (no tot l'any, per cert) el lloguem a turistes.

He enviat un correu electrònic a tots els regidors de l'Ajuntament i només dos m'han contestat. Es veu que no els interessa gens ni mica la opinió dels ciutadans.

Per telèfon en va dir una persona des de l'Ajuntament que com que el propietari «fa negoci» llogant el pis ha de pagar més impostos. Però això no és just, ja que per aquest «negoci» ja paguem d'altres, com ara la declaració de la renda i els turístics.

Si l'Ajuntament necessita recaptar més diners el que pot fer és posar uns impostos directes sobre els ciutadans que tenen més, uns impostos que siguin equitatius, justos i progressius, i no discriminatoris envers uns quants, com és el cas, i a més a més de forma subreptícia i poc transparent.

Siguem-ne seriosos.

Prociquè?

Pol Amat barcelona

Això del comitè d'experts genera molts dubtes: en pri­mer lloc la seva composició, que no se sap, quan costa, despeses de dietes, desplaçaments, plusos i hores extres. Com és que no hi ha representada la societat ci­vil, el comerç, l'hostaleria, tots els actors afectats, la cultura, l'esport, l'estètica , etc. Com es pot tenir un criteri només «científic» que no dona cap solució (les mateixes del segle XIX; pitjor, ja que a més fan mal i perjudiquen la societat), missatges contradictoris caos i misèria? Ens tracten com a nens petits donant-nos peixet i consells de persones falsament asse­nyades, marcant la societat com a immunodeprimida. Qui controla aquesta gent, tots d'un mateix perfil? Gent que està clar que no han aixecat una persiana en la vida.

Les reunions contínues són per justificar els sous que es cobren? La negació i la sordesa en escoltar la societat, la ce­gue­sa en veure la realitat del país i els grups afectats és condició per participar a les reunions? On ens hem d'apuntar?

Agraïment

a sanitaris

Família de Margarita Geronès Santa Coloma de Farners

Benvolguts sanitaris i sanitàries, en només 36 hores, amb la nostre mare, vàrem passar pel CAP de Santa Coloma de Farners, el servei d'urgències de Santa Caterina i l'hospital Josep Trueta.

En aquests moments tan delicats que viviu els professionals de la salut, i amb la rapidesa i gravetat amb què van succeir els fets, un ictus fulminant, la família volem agrair-vos molt sincerament l'atenció, tant en el camp mèdic com personal, per part de totes les persones que ens van atendre.

Som conscients de la gran quantitat i de la complexitat de la feina que feu i de la importància que té per a nosaltres que pugueu tenir cura i atenció de les persones malaltes que van al CAP o les que es troben ingressades als hospitals. I més si tenim en compte que ara, a més, heu d'estar informant telefònicament de l'evolució dels pacients, no sempre bona, a les famílies.

Ens queda el buit de no haver pogut estar amb ella a urgències, però un cop va ser a la habitació de la cinquena planta del Trueta. El tracte de les infermeres va ser fantàstic i d'una humanitat que no té preu, ja que ens van possibilitar, malgrat el moment, poder estar amb ella fins al final. Aquests records i aquesta imatge ens quedaran gravats en la nostra memòria per sempre.

Moltes gràcies a tots i totes. Seguiu així i cuideu-vos molt.