Les cadenes de supermercats Condis i Eroski han retirat la comercialització de diverses ampolles i garrafes d'aigua mineral natural de la seva marca Deu Aiguaneu, després de detectar la «possible presència d´agents químics» de neteja en el lot 120721, envasat a Espinelves, i que els Mossos d´Esquadra investiguen després de rebre la denúncia d´un afectat aquest dilluns.

En aquests moments s´estan retirant del mercat els envasos de 5 litres de la marca Condis i els envasos d'1,5 litres i 5 litres de la marca Eroski, tots del lot 120721.

La Conselleria de Salut va informar que s´han retirat 9.000 garrafes dels establiments Condis i al magatzem se n´han immobilitzat 5.800, que no s´havien distribuït.

L´Agència de Salut Pública de Catalunya va informar que el denunciant és un consumidor que va patir «efectes adversos lleus». Per la seva banda, Condis va detallar en un comunicat que ha retirat de forma immediata i preventiva totes les garrafes perquè es va produir un problema en el seu procés d´envasament a l´empresa Aigua del Montseny. «L´aigua presenta una olor anòmala i gust de químics», va explicar la cadena, que ha dit que podrien ser productes de la neteja de les línies productives.