Més d'un centenar de professionals de medicina i infermeria d'arreu de la demarcació van participar ahir en la quarta Jornada de Diabetis de l'Alt Empordà, que organitzaven conjuntament la Fundació Salut Empordà (FSE), l'Institut Català de la Salut (ICS) i Albera Salut. Per primer cop en aquestes quatre edicions, la formació no es va fer a l'hospital de Figueres, sinó al Centre Cultural Sant Domènec de Peralada.

Es va voler posar l'accent en el vessant més humanista de la diabetis mellitus, oferint formació en els aspectes més desconeguts de la malaltia. Així, Albert Bueno, infermer de l'ICS, va parlar del paper de les noves tecnologies en el control d'aquesta patologia, i Glòria Pla i Mar Carreras, psicòlogues de l'Àrea de Benestar del Consell de l'Alt Empordà, van abordar la influència psicològica de la malaltia sobre el pacient i el seu entorn.

Entre els ponents, es va comptar amb Manel Matas, metge de família de l'ICS i representant de RedGDPS, una fundació especialitzada en el tractament de la diabetis en l'atenció primària, especialment la 2. També va intervenir-hi Jordi Viadé, podòleg de la Unitat de Peu Diabètic de l'hospital de Can Ruti i expert internacional en aquesta matèria. A més, Viadé va conduir un taller pràctic. Juntament amb Caty Gelabert, Judit Noguera i Marta Noguera, infermera educadora de l'hospital de Figueres, d'Albera Salut i de l'ICS, respectivament. Viadé va oferir una sessió pràctica sobre el peu diabètic i l'índex turmell braç.