Avui a les 12 de la nit finalitza el termini per inscriure's a les vuit curses que la Fundació Oncolliga Girona ha organitzat per al diumenge i que tenen com a objectiu recaptar fons per als malalts de càncer i els seus familiars. La peculiaritat d'aquesta activitat esportiva és que la cursa se celebra simultàniament a vuit poblacions diferents de les comarques on la Fundació Oncolliga hi té delegacions: Salt, Olot, Porqueres, Planoles, Figueres, Palafrugell, Riudellots de la Selva i Tossa de Mar.

La cursa Run4càncer té dues modalitats: una de 5 km pensada per a tots els públics i per fer-la en família, i l'altra de 10km pensada per als corredors habituals. Els recorreguts són circulars a totes les poblacions i són bàsicament urbans. L'objectiu de l'organització és intentar repetir l'èxit de convocatòria de l'any passat, quan s'hi van sumar més de 4.000 persones entre les vuit poblacions. La sortida serà a les 10 del matí a totes les seus de la cursa.

Les inscripcions dels participants i les donacions de diverses empreses col·laboradores van fer possible obtenir l'any passat uns beneficis de 32.086 euros, que es van destinar a finançar els diferents serveis que l'Oncolliga ofereix.

Municipis com Salt o Figueres modificaran lleugerament el seu recorregut, respecte a les edicions passades. A Salt, a causa del temporal Gloria, es canviarà l'itinerari al seu pas per les Deveses de Salt. D'altra banda, a Figueres, el recorregut passarà pel castell de Sant Ferran.

Conferència d'epigenètica

Dimarts, en el marc del Dia Mundial contra el Càncer, la Fundació Oncolliga Girona va organitzar una conferència titulada Epigenètica i càncer: del coneixement a les aplicacions, a càrrec del doctor Manel Esteller, director de l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras. L'acte va tenir lloc a l'hotel Carlemany de Girona.