La COVID-19 segueix evolucionant després de dos anys i mig de pandèmia, una malaltia que varia molt depenent de la variant, i ara l'Òmicron és la principal a Catalunya(i a la resta d'Europa) al costat de diverses variants. Entre els efectes secundaris detectats per aquests ceps, hi ha un augment dels casos d'erupcions cutànies i urticàries en els pacients.

Paolo Gisondi, professor associat de dermatologia i venereologia a la Universitat de Verona, ha arribat a la conclusió que "la COVID també pot presentar manifestacions cutànies entre el 5% i el 25% dels pacients". Per això creu que cada vegada hi ha més casos d'aquesta simptomatologia de la malaltia: "esperem un increment paral·lel del nombre de persones amb exantema (erupció semblant a la varicel·la o xarampió) o lesions similars als penellons i la urticària".

El moment àlgid en què apareixen un nombre més gran de símptomes dermatològics és en la fase aguda de la malaltia, encara que molts persisteixen en el temps o apareixen a posteriori, com si es tractés d'un efecte secundari a la COVID-19.