És saludable menjar 'tortitas' de blat de moro cada dia?

Aquest aliment és recurrent quan es busca saciar la gana

Unes 'tortitas' de blat de moro i arròs.

Unes 'tortitas' de blat de moro i arròs. / freepik

Les 'tortitas' de blat de moro són un aliment recurrent per a aquelles persones que busquen un ‘snack’ saludable per satisfer la gana entre hores. Així mateix, és un producte que popularment s’ha relacionat, en la majoria d'ocasions, amb les dietes enfocades a perdre pes.

Tot i que part d’aquesta creença és certa, és important conèixer-ne les dosis adequades per no exposar-se a un consum excessiu d’aquest aliment, així com els seus beneficis.

Satisfer la gana

En general, el valor nutricional especificat a les etiquetes dels paquets d’aquest producte indica al voltant de 30 calories per cada 'tortita'. Quant als nutrients, els hidrats de carboni (sense sucres) són la substància dominant, molt per sobre d’altres elements com les proteïnes i la sal, que té una presència mínima en aquest tipus de productes.

Així doncs, es tracta d’un aliment amb una aportació calòrica molt baixa, la qual cosa no ens eximeix que un consum abusiu de coquetes de blat de moro pugui ser perjudicial per a la salut. Tal com recullen diversos mitjans, la ingesta controlada d’aquest piscolabis ric en carbohidrats se situaria entorn de les 3 o 4 unitats diàries entre hores, una ració que compliria l’única funció de satisfer la gana.

Beneficis per a la salut

Entre les principals aportacions d’aquest aliment al nostre organisme s’hi troba la fibra, que també es tracta de la principal responsable de regular la sensació de gana. A més, aquesta substància beneficia el correcte trànsit intestinal i, conseqüentment, ajuda en el procés de la digestió.

L’altre component beneficiós que s’obté en integrar les 'tortitas' de blat de moro en la dieta és la niacina, una vitamina B que permet a l’organisme transformar els aliments en energia i ajuda a mantenir sans tant els sistemes nerviós i digestiu com la pell.