Alerta a l'OCU: Aquestes son les cremes solars amb "components sospitosos"

Aquest és un dels productes més utilitzats durant la temporada estival

La calor s'ha instal·lat al nostre dia a dia des de fa setmanes, l'estiu oficialment va començar el 21 de juny passat. Amb ell, molts han empacat les maletes i s'han dirigit a diverses destinacions per gaudir del sol i la platja.

És comú que les persones adquireixin protectors solars per cuidar la pell, la qual estarà exposada al sol i a altes temperatures. En aquest sentit, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha emès una alerta sobre aquells productes que podrien contenir “components sospitosos”.

Després d'una exhaustiva comparativa de 29 protectors solars, l'OCU ha descobert que molts d'ells "contenen filtres que es podrien considerar disruptors endocrins. En particular, homosalat i octocrilè són dos compostos utilitzats com a filtres solars químics la seguretat dels quals està en dubte".

Per tant, s'adverteix que en comprar protectors solars al supermercat, és important assegurar-se que no continguin cap d'aquests compostos catalogats com a "sospitosos". A més, l'OCU destaca quatre marques de protectors solars per a nens que en desaconsella la compra:

  • Babaria Protector Solar per a nens SPF 50+
  • Cien Infantil Spray Solar 50+ (Lidl)
  • Cien Sun Cream Kids SPF 50+ (Lidl)
  • Ecran Denenes Llet protectora pells sensibles atòpiques 50+ Spray.

Segons assenyalen al seu lloc web, “cuidar la nostra pell i protegir-la del sol és fonamental per prevenir cremades, però és molt necessari saber triar els millors productes que combinin protecció solar i respecte a la salut”.