La recepta estrella, pas a pas: bacó de pastanaga

Descobreix com convertir la pastanaga en bacó amb la recepta de TikTok

Converteix la pastanaga en bacó

Converteix la pastanaga en bacó / Racool_studio

Cristina Clopés

Cristina Clopés

La cuina és un dels espais on tot s'hi val: la innovació i la tradició. Cada vegada hi ha més aficionats a dedicar temps a fer un bon cuinat, perquè la falta de temps entre setmana, pot provocar una mala alimentació. Dedicar el cap de setmana a fer menjar casolà tradicional o innovar amb la família, pot ser un bon recurs d'oci i alimentació saludable. Avui us portem innovació saludable amb una recepta que us deixarà amb la boca ben oberta. Ara pots convertir la pastanaga en bacó.

Els beneficis de la pastanaga per la salut

La pastanaga té un munt de beneficis per la nostra salut, començant pels que molts ja coneixem: la vista. Aquesta hortalissa ens ajuda a mantenir una bona salut ocular, gràcies a la seva vitamina A, provinent de l'antioxidant betacarotè. A més, el seu consum regular ens ajudarà a prevenir problemes de visió com la degeneració macular i la ceguesa nocturna. 

Gràcies a la vitamina A, entre altres, podem prevenir malalties cròniques i l'envelliment prematur

La pastanaga ens serveix per mantenir el nostre sistema immunitari en perfecte estat, gràcies a la gran varietat de nutrients i vitamines que aporta al nostre organisme. El seu alt contingut en vitamines K, C, B6, àcid fòlic, potassi i fibra dietètica ens ajuda a afavorir el nostre procés digestiu i a regular el sucre a la sang. 

Pastanagues a làmines

Pastanagues a làmines / freepik

Les receptes de pastanaga

Aquesta hortalissa serveix per fer muffins, pastissos, guisats, sopes... La veritat és que té molts usos; depèn una mica de la teva imaginació i dels teus gustos. Però la pots utilitzar en gairebé qualsevol elaboració perquè es pot menjar crua o bullida, entre altres estils de cuina.

Converteix la pastanaga en bacó

Per aconseguir complir aquest somni, només has de seguir els següents passos. La recepta és molt senzilla i no et prendrà gaire temps. A més, us deixem el vídeo de la Tiktoker @mamichanchu on podreu veure al detall com confeccionar el nou bacó del segle XXI.

1. Talla la pastanaga a làmines amb un pelador

2. Posa en un recipient hermètic dues cullerades d'oli d'oliva, una de mel, mitja d'all en pols, un quart de culleradeta de sal i un altre quart, de pebre i, barreja-ho tot bé

3. Agafa les làmines de pastanaga i mulla-les en la barreja del recipient

@mamichanchu Un premio a la zanahoria por ser el vegetal más versátil 🥇 Ingredientes: 1-2 zanahorias 2 cdas aceite de oliva 2 cdas salsa soya (o liquid aminos) 1 cdta liquid smoke / humo líquido (o 1/4 cdta paprika ahumada) 1 cda maple syrup (o miel) 1/2 cdta ajo en polvo 1/4 cdta sal 1/4 cdta pimienta Instrucciones: 1. Lava y pela la zanahoria 2. Pela tiritas de la zanahoria 3. En un envase plano, agrega el resto de los ingredientes y mezcla 4. Coloca las tiras de zanahoria en el marinado y déjalas marinar por 15-30 minutos 5. Para cocinarlas en el sartén, ponlo a fuego medio-bajo y cocina cada lado de la zanahoria por 2-3 minutos, o hasta que queden crispy 6. Para cocinarlas en el horno, ponlo a pre-calentar a 350° Fahrenheit y luego cocina las zanahorias por 5-8 minutos, volteándolas a mitad 7. Para cocinarlas en el AirFryer, pre-calienta el AirFryer en 350° Fahrenheit por unos minutos y luego cocina las zanahorias por 4-6 minutos, volteándolas a mitad Y ready! :) #fyp #parati #puertorico #puertorico🇵🇷 #pr #carrotbacon #bacondezanahoria #veganbacon #veganbaconrecipe #tocinetavegana ♬ Lo-fi hip hop - NAO-K

4. Tanca el recipient i deixa-ho a la nevera durant 30 minuts

5. Ja tens el teu bacó, preparat per fer-lo a la paella o al forn