El truc per adormir-se en tan sols 60 segons

Un doctor de la Universitat de Harvard ha compartit la tècnica 4-7-8 per agafar el son ràpidament

El truc per adormir-se en tan sols 60 segons

El truc per adormir-se en tan sols 60 segons / CC0

Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), el 40% de la població mundial no dorm bé o pateix algun tipus de trastorn del son. El més habitual és l'insomni. A Espanya ho pateixen de manera transitòria fins al 35% dels adults, i entre un 10 i un 15%, de manera crònica, segons dades de la Societat Espanyola de Neurologia (SEN).

L'objectiu seria dormir entre 7 i 8 hores diàries, i en cas contrari, pot afectar tant l'estat d'ànim com la salut física. En no dormir suficient, pots patir dèficits cognitius, estar irritable o fins i tot desenvolupar ansietat o depressió. També augmenta el risc de pressió arterial alta, malaltia del cor o del ronyó, entre d'altres.

Andrew Weil, el doctor de la Universitat de Harvard, va compartir la tècnica 4-7-8 que promet agafar el son en menys d'un minut. Aquest mètode corregeix la manera com es respira. L'objectiu és relaxar la musculatura i la ment, millorant l'obtenció d'oxigen omplint d'aire la part baixa dels pulmons.

Per relaxar-se és molt important la respiració diafragmàtica. En cas de fer-la, aconseguiràs un bon ritme cardíac i relaxar el cos profundament.

El mètode 4-7-8, pas a pas

  • Inhalar durant 4 segons
  • Contenir la respiració durant 7 segons
  • Expulsar tot l´aire a través de la boca durant 8 segons

Per poder relaxar-te i agafar el son ràpidament, Andrew Weil assegura que cal repetir aquest procés, almenys, tres vegades abans de dormir.