L'oli de coco pot ser mortal per la salut

Un estudi científic determina tots els pros i contres

Encara s'ha d'estudiar més, però la cosa no pinta gens bé. Si en consumeixes és hora que el deixis immediatament

L'oli de coco pot acabar amb la teva salut

L'oli de coco pot acabar amb la teva salut / jcomp

M. A. R.

Voler tenir un cos d'infart és tendència i, ho podem aconseguir amb productes reafirmants, amb operacions estètiques o retocs amb bòtox, per exemple; o, l'opció més recomanada és fent una mica d'esport i menjant saludablement. Tot i que, l'opció tres és la millor, si saps com fer-ho; has d'anar molt amb compte amb les modes dels aliments i tècniques per aprimar-te. Les xarxes socials poden arribar a fer molt mal si no sabem diferenciar el contingut real i verificat de les fake news o desinformació. Així doncs, de segur que has sentit a parlar de l'oli de coco, un substitut de l'oli d'oliva. A més, s'utilitza com a suplement nutricional per baixar de pes. Però realment, és verídica la informació que coneixem de l'oli de coco? La Universitat Estatal de Campinas (Brasil) ha fet un estudi científic on ha qüestionat els "suposats" beneficis de l'oli de coco. El resultat ha estat que, no ha de ser un substitut de cap aliment i que s'ha de consumir amb molta precaució. Vols conèixer tots els resultats de l'estudi? Te'ls expliquem!

Tot i que l'oli de coco ha guanyat popularitat al món de la nutrició i la bellesa, l'estudi, publicat al Journal of Functional Foods, revela que el consum regular com a complement alimentari podria tenir efectes negatius en la salut.

L'estudi i l'experiment determinen la catàstrofe

Durant l'experiment, ratolins sans van rebre una dosi diària d'oli de coco verge extra, equivalent a una cullerada sopera (13 grams) per a un adult amb un pes normal. Els resultats van ser sorprenents, ja que es van observar alteracions significatives, com ara un augment del consum d'aliments i del pes corporal. A més, es van evidenciar comportaments ansiosos i hiperactius, inflamació en diversos teixits, i alteracions hormonals relacionades amb la sacietat i el sucre a la sang.

Els efectes negatius de l'oli de coco

Els efectes negatius de l'oli de coco / chandlervid85

L'estudi va concloure que, lluny de ser un crema greix, l'oli de coco podria contribuir al desenvolupament d'obesitat i altres malalties associades, com ara diabetis o problemes cardiovasculars. Els científics en van desaconsellar el consum com a complement alimentari i van suggerir la necessitat de més investigacions sobre això.

Alt contingut de greixos

Un dels riscos més destacats de l'oli de coco és el seu alt contingut de greixos saturats, que eleven el nivell de colesterol LDL o "dolent" a la sang, augmentant el risc de patir malalties cardiovasculars. Tot i que alguns beneficis s'atribueixen a l'oli de coco, els experts recomanen que el consum ha de ser moderat i ocasional, optant per fonts de greixos més saludables, com l'oli d'oliva.

En resposta a aquestes conclusions, els consumidors són instats a triar olis de qualitat. Es recomana també moderar la quantitat i utilitzar-lo amb criteri, reservant-lo per a plats que requereixin un sabor intens i exòtic.