L'oli de coco pot ser mortal per la salut
Un estudi científic determina tots els pros i contres
Encara s'ha d'estudiar més, però la cosa no pinta gens bé. Si en consumeixes és hora que el deixis immediatament
Voler tenir un cos d'infart és tendència i, ho podem aconseguir amb productes reafirmants, amb operacions estètiques o retocs amb bòtox, per exemple; o, l'opció més recomanada és fent una mica d'esport i menjant saludablement. Tot i que, l'opció tres és la millor, si saps com fer-ho; has d'anar molt amb compte amb les modes dels aliments i tècniques per aprimar-te. Les xarxes socials poden arribar a fer molt mal si no sabem diferenciar el contingut real i verificat de les fake news o desinformació. Així doncs, de segur que has sentit a parlar de l'oli de coco, un substitut de l'oli d'oliva. A més, s'utilitza com a suplement nutricional per baixar de pes. Però realment, és verídica la informació que coneixem de l'oli de coco? La Universitat Estatal de Campinas (Brasil) ha fet un estudi científic on ha qüestionat els "suposats" beneficis de l'oli de coco. El resultat ha estat que, no ha de ser un substitut de cap aliment i que s'ha de consumir amb molta precaució. Vols conèixer tots els resultats de l'estudi? Te'ls expliquem!
Tot i que l'oli de coco ha guanyat popularitat al món de la nutrició i la bellesa, l'estudi, publicat al Journal of Functional Foods, revela que el consum regular com a complement alimentari podria tenir efectes negatius en la salut.
L'estudi i l'experiment determinen la catàstrofe
Durant l'experiment, ratolins sans van rebre una dosi diària d'oli de coco verge extra, equivalent a una cullerada sopera (13 grams) per a un adult amb un pes normal. Els resultats van ser sorprenents, ja que es van observar alteracions significatives, com ara un augment del consum d'aliments i del pes corporal. A més, es van evidenciar comportaments ansiosos i hiperactius, inflamació en diversos teixits, i alteracions hormonals relacionades amb la sacietat i el sucre a la sang.
L'estudi va concloure que, lluny de ser un crema greix, l'oli de coco podria contribuir al desenvolupament d'obesitat i altres malalties associades, com ara diabetis o problemes cardiovasculars. Els científics en van desaconsellar el consum com a complement alimentari i van suggerir la necessitat de més investigacions sobre això.
Alt contingut de greixos
Un dels riscos més destacats de l'oli de coco és el seu alt contingut de greixos saturats, que eleven el nivell de colesterol LDL o "dolent" a la sang, augmentant el risc de patir malalties cardiovasculars. Tot i que alguns beneficis s'atribueixen a l'oli de coco, els experts recomanen que el consum ha de ser moderat i ocasional, optant per fonts de greixos més saludables, com l'oli d'oliva.
En resposta a aquestes conclusions, els consumidors són instats a triar olis de qualitat. Es recomana també moderar la quantitat i utilitzar-lo amb criteri, reservant-lo per a plats que requereixin un sabor intens i exòtic.
- Així és com has de caminar (segons els nutricionistes) per perdre pes sense esforç
- El truc de la fregona que fa embogir a tothom: les juntes queden impecables
- Pere Guardiola admet que la UEFA només permetrà 9.000 espectadors a Montilivi per la Champions
- El PP proposa una “autopista fiscal” perquè Catalunya sigui la comunitat que pagui els impostos més baixos
- Els metges demanen eliminar-lo dels sopars: té fama de saludable, però no ho és
- «Després d’un any amb fàrmacs antiobesitat es torna al mateix pes»
- Necrològiques , Noticies de Necrològiques - Diari de Girona
- Les pluges augmenten la capacitat dels embassaments per sobre del 18%