Autor: Albert Sánchez Piñol

Editorial: La Campana

Preu: 24 euros

Preu e-book: 15 euros

Sinopsi

«Ho explicaré tot! Com van fotre el general Villarroel, com van derrotar les nostres victòries. Perquè, fins ara, d´aquella guerra només he sentit les versions que vénen de dalt o de l´enemic.»

VICTUS és una novel·la històrica que ens narra la guerra de Successió espanyola, un conflicte que pot considerar-se la primera de les conteses mundials i que s´acaba l´11 de setembre del 1714 amb l´apocalíptic assalt a Barcelona. També és la tragèdia d´en Martí Zuviría, un jove barceloní, alumne avantatjat del marquès de Vauban, que es converteix en un geni de l´enginyeria militar.

VICTUS és un prodigi d´informació i rigor històric al servei d´un relat àgil, potent i directe, amb una dicció rabiosament contemporània, que ens porta de França a Barcelona passant per Madrid, Toledo, Tortosa o les batalles de Brihuega i Almansa. I és també una obra sobre la Barcelona irreductible del 1714, que va sofrir un setge desigual de tretze mesos i el bombardeig de més de trenta mil projectils.

VICTUS posa en qüestió les versions oficials de tots dos bàndols i cedeix la paraula als autèntics protagonistes de la història, des de la figura immensa d´en Villarroel, el general que va defensar la capital catalana amb llàgrimes als ulls, fins als civils i soldats anònims de totes les nacions que van lluitar a un costat i l´altre de les muralles.

Però, per sobre de tot, VICTUS és un festí literari de primer ordre que es devora de la forma en què sempre s´han devorat les grans obres, com ho demostra que se n´hagin venut els drets al rus, l´alemany, l´holandès, l´italià, el portuguès, el coreà, el croata i el francès.

Descarrega't un opuscle amb fragments de la novel·la aquí (.pdf en castellà)