El jove brasiler de 23 anys, Oscar Dycleidson, mort apunyalat dijous a la nit en el pis de Blanes on resideix el rector de Riells i Viabrea, Jaume Reixach, tenia una forta vinculació personal amb el capellà, segons fonts de la investigació del crim. Reixach presentava el jove mort com el seu fillol, asseguren diverses fonts. El fet que l'assassinat es perpetrés en el domicili de Jaume Reixach va provocar ahir una forta commoció en molts ambients del municipi, ja que el capellà és una persona molt coneguda i estimada a Blanes, tant per la seva faceta religiosa com pel seu activisme cultural.

El mossèn va presenciar l'apunyalament i ell mateix, sota un fort estat d'alteració, és qui va avisar dels fets els Mossos d'Esquadra. L'autor de les ganivetades és Eulogio Sol Lumalang i tot apunta que va actuar per gelosia quan va apunyalar el jove. Eulogio també coneixia el rector, ja que també hi hauria mantingut un fort vincle.

Oscar Dycleidson va morir després de rebre tres ganivetades. El presumpte assassí, Eulogio Sol Lumalang, és d'origin filipí, té 44 anys i compta amb la nacionalitat espanyola.

Els Mossos d'Esquadra van muntar un operatiu policial després d'assabentar-se dels fets, on també va col·laborar la policia local de Blanes. El van poder detenir al cap d'una hora i mitja després del crim, en un carrer proper al seu domicili, que es troba al carrer Alt de la riera de Blanes. Els agents dels Mossos d'Esquadra se'l van trobar ensangonat encara però ja sense l'arma blanca. Tot seguit va ser detingut i conduït fins a la comissaria policial de Blanes.

Durant la matinada de dijous a divendres, Eulogio Sol Luamalang va declarar davant els Mossos assistit pel seu advocat d'ofici, Horacio Carlos Airaudo. El presumpte autor del crim encara roman a les dependències policials i està previst que passi demà a disposició del jutge de guàrdia de Blanes. Durant la seva declaració, l'arrestat pel crim passional en cap moment va admetre haver matat el jove brasiler. Es va mostrar molt nerviós i confús durant tot el seu relat dels fets.

Els fets, com va avançar Diari de Girona en la seva edició d'ahir, van succeir dijous quan passaven pocs minuts de les set del vespre. La víctima estava amb el rector en el pis d'aquest. El domicili es troba a l'avinguda Pau Casals, a tocar del Centre Catòlic i del port de Blanes. En aquell moment, Eulogio Sol va pujar les escales fins al sisè pis i tot d'una va irrompre en el domicili, es va discutir amb els presents i va etzibar tres punyalades al jove brasiler, que van ser mortals. Un suposat atac de gelosia és la hipòtesi amb la qual treballen els investigadors. El mossèn Jaume Reixach, que estava amb Oscar Dycleidson en aquell moment a casa, va presenciar els fets i tot seguit, molt alterat, va trucar als Mossos d'Esquadra.

El jove mort, Oscar Dycleidson, treballava de cambrer en una pizzeria que s'anomena Mamma Mia, i que està a prop de l'habitatge del rector, a la mateixa avinguda Pau Casals.

L'autòpsia del cadàver es practicarà a l'Institut Forense de Girona probablement el dilluns. Aquesta haurà d'aclarir les causes exactes de la mort d'Oscar Dycleidson.