El cadàver d'Oscar Dycleidson ja pot tornar al Brasil. El rector de Riells i Viabrea, Jaume Reixach, s'ha fet càrrec de les despeses de repatriació i la funerària i ha desemborsat 7.000 euros perquè el seu fillol pugui ser enterrat a la seva terra natal. D'aquesta manera, el sacerdot compleix amb la reclamació que li exigia la mare del jove, que es va assabentar per les xarxes socials que al seu fill el van matar a ganivetades al pis que el mossèn té a Blanes.

Eulogio Lumalang va acabar amb la vida del jove el passat 5 de desembre. La mare de la víctima es va assabentar del cas i va viatjar a Blanes per poder endur-se el seu fill i enterrar-lo al Brasil però abans va anar a visitar el sacerdot, amb qui va tenir un enfrontament el 14 de desembre després del qual li va ser impossible tornar a localitzar-lo a fi que li entregués les pertinences del jove.

L'advocat de la mare, Pau Vila, va presentar un escrit al jutge instructor perquè aquest decretés que el mossèn, que havia finançat el viatge a Espanya del jove abans d'acollir-lo a casa seva, es responsabilitzés també de les despeses de repatriació ja que els fets van passar al seu pis. Al final, no ha sigut necessari que el jutge es pronunciï i el rector ha pagat 7.000 euros. La mare del finat 900 euros.

En un principi, es preveu que el cadàver sigui repatriat al Brasil la setmana vinent ja que encara manca el certificat de defunció del consolat del Brasil. D'aquesta manera, la mare del noi també podrà tornar a casa seva ja que ha hagut de retardar diverses vegades el viatge a l'espera de recuperar les pertinences del seu fill i solucionar la qüestió de la repatriació.

El gest del mossèn permet que la mare del difunt pugui deixar de reclamar ajuda econòmica per enterrar el seu fill al Brasil. Va arribar a obrir un compte cercant col·laboració ciutadana per sufragar les despeses de la repatriació ja que mancava de capacitat econòmica per fer-se'n càrrec.

D'altra banda, encara manca que el jutge instructor citi a declarar el mossèn de Riells i Viabrea per esclarir què va provocar el crim a casa seva.