08 de abril de 2014
08.04.2014

El jutjat de Blanes anul·la la venda d'accions d'un empleat de banc a la sogra

Segons la sentència, la dona, que tenia 82 anys i va patir un ictus, va actuar mal assessorada pel seu gendre en la inversió de 56.000 €

08.04.2014 | 00:00
Una imatge d´arxiu de l´antiga Caixa Laietana.

El jutjat de primera instància número 3 de Blanes ha anul·lat l'adquisició d'accions per part d'una anciana de 82 anys que va actuar assessorada pel seu gendre, treballador en un primer moment de Caixa Laietana i, posteriorment, de Bankia, segons la sentència a la qual va tenir accés Efe.
En la sentència, el jutge de Blanes declara la falta de diligència del banc al subministrar-li la informació a la clienta sobre el producte que adquiria tant en una compra d'obligacions subordinades el 2001 i 2010 com en una de participacions preferents en aquest últim any i en la d'accions el 2011.
En els dos primers casos, les operacions van tenir lloc amb Caixa Laietana, mentre que, en l'última, va ser ja amb Bankia, després de la unió de les dues entitats bancàries i mentre l'anciana es veia afectada per un ictus. Alhora, el gendre de la víctima va arribar a omplir per ella un test de conveniència i idoneïtat de l'adquisició, segons va reconèixer durant el judici. D'aquesta manera, la sentència considera acreditada una "absoluta falta de compliment" dels deures d'informació davant un client i entén que aquest creia adquirir productes "sense risc associat". Aquesta "falta de diligència" porta el jutge a declarar la nul·litat d'aquests contractes subscrits per un valor total de gairebé 56.000 euros i imposa a la part demandada les costes del judici.
Segons el Col·lectiu Ronda, que assessora jurídicament persones en aquest tipus de situacions, aquesta sentència és la primera a Catalunya que anul·la l'adquisició d'accions de Bankia per considerar provada la seva falta de consentiment a l'operació.
Els responsables de Bankia consultats van manifestar que, de moment, estan analitzant el contingut de la sentència abans d'emetre'n un pronunciament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook