La Plataforma d'Afectats per l'Habitatge i el Capitalisme (PAHC) de Blanes va defensar ahir els èxits que s'han aconseguit per a les famílies que viuen al bloc alliberat el maig de l'any passat. La PAHC contestava així l'escrit signat a títol personal (i no en representació de la PAH Lloret, com per error s'informava en el titular de diumenge) per Ester López (coordinadora de la PAH Lloret) i el també activista Israel Redondo, ambdós inquilins del bloc, on lamentaven la situació que s'hi viu. Entre altres, afirmaven que "sota l'argument d'emergència habitacional s'han obert pisos per a persones que no compleixen les normes estipulades per l'Obra Social la PAH" així com apuntaven a problemes de convivència dels mateixos ocupants del bloc i amb els veïns del barri, a banda d'alguns comportaments "incívics" i "inadequats". Alhora, afirmaven que "la PAHC de Blanes no està ni ha estat a l'altura que esperàvem" en relació a resoldre els problemes habitacionals de les famílies.

La PAHC va informar ahir, en primer lloc, que "els pisos ocupats fins ara no estan integrats a la campanya Obra Social de la PAHC". En relació a les famílies que hi viuen, van informar que totes "van acceptar aquesta proposta i van firmar els quatre contractes. Fins i tot, les dues persones que han enviat la nota als mitjans. Encara que poc després es van fer enrere amb l'argument que no els hi agradava el pis. Se'ls va oferir un altre pis i van acceptar. Quan va arribar l'hora de signar el segon contracte es van negar a fer-ho".

A més, afegeixen que "de les quatre famílies, aquesta és la que té els ingressos més elevats". "Es tracta d'una família de quatre persones" i el lloguer de 100 euros "representa menys del 8% dels seus ingressos" quan "fins ara, se sol parlar de lloguer social quan aquest no supera el 20% dels ingressos". Per tant, "la nostra lluita també ha aconseguit millorar notablement la situació", afirmen.

La PAHC va dir estar "tristos" perquè "aquestes dues persones, amb el seu comportament deshonest, estan perjudicant la resta de famílies, bloquejant una sortida molt positiva per a tots" i afegeixen que "quan es va alliberar el bloc es va decidir que es faria el que la majoria de famílies volgués, dins dels criteris de lluita de la PAHC i, en cas d'empat, amb el vot de qualitat de l'assemblea".

Així mateix, afirmen que han ofert una "alternativa a aquesta parella: alliberar un altre pis" d'un "banc i ajudar-los amb el trasllat" però "tampoc han acceptat". Sentencien que al bloc "no s'hi viuen comportaments incívics i les altres tres famílies han generat una convivència correcta", al bloc i amb el veïnat. Sobre els pisos , afegeixen que "estan en condicions dignes i el banc ha fet els arranjaments necessaris als pisos que li hem demanat". De la mateixa manera, "també van a càrrec del banc les despeses de la comunitat de veïns".