Els agents de la Policia Local de Sils han enviat un segon escrit dirigit a l'alcalde, Martí Nogué, a través del registre de l'Ajuntament, on lamenten que el batlle titllés la primera missiva, datada en 21 de març, de "faltar a la veritat" i on en criticava el to empleat pels agents.

Dijous de la setmana passada la plantilla va tornar a dirigir-se a l'alcalde per recordar-li que "en cap moment la plantilla li ha demanat més sou, vostè si que manipula i fa demagògia amb les dades que donen i és curiós que vostè digui que cobrem 28.000 euros, quan a les nostre butxaques entra molt menys del que diu, per se aquesta quantitat en brut, amb la intenció d'informar maliciosament els nostres veïns", inicien l'escrit.

Els agents, que asseguren que "podríem demanar que fes públic el seu sou de bomber, més el que guanya en els plens, comissions i al consell comarcal", remarquen però que la seva lluita se centra a demanar més personal i afegeixen que, a banda del sou d'un policia, cal observar "les hores que hi dedica" cadascú, en referència a les de l'alcalde. "La seva única preocupació és que es cobreixi el servei 24 hores sense importar-li com. Segons vostè, amb 7 persones n'hi ha prou" prossegueixen després d'enumerar els torns dels policies, les hores extra, les patrulles en solitari i els serveis que no es poden oferir als ciutadans per manca de personal i mitjans.

Dels 7, "som 4 agents per donar resposta a la delinqüència que vivim", asseguren, ja que un agent està a l'Escola de Mollet, un vigilant només pot intervenir en ordenances municipals, hi ha "una persona contractada d'urgència per cobrir només la baixa" d'un agent "que ni pot intervenir en res, ni en un trist accident de trànsit" i una persona que cobreix una plaça de forma interina d'un agent que està en comissió de serveis a Platja d'Aro, entre altres motius per reclamar més personal a Sils.

Quant a les dependències, que anomenen "zulo", lamenten que l'alcalde s'hagi interessat ara per la zona de manipulació segura d'armes, critiquen que no hi ha espai a les instal·lacions, per exemple, per quan s'atenen les persones o bé tenen un bany deficient que ocupa la zona reservada per a les coses de neteja, entre altres exemples.

Així, veuen una "despreocupació" del govern i reiteren que l'únic que demanen és més personal, i no un augment de sou.