Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Blanes han començat a buscar drogues i armes prohibides a joves que van de festa a Blanes en tren. Ha iniciat un operatiu, que s'ha efectuat durant dos caps de setmana, amb l'objectiu de controlar els joves que accedeixen a la zona d'oci nocturn del barri d'Els Pins de Blanes i garantir la seguretat ciutadana.

El dispositiu policial s'anomena Via i en els dos caps de setmana que s'ha fet -el del 10 de maig i el del 7 de juny- els agents han identificat 250 joves i han aixecat 41 actes per infraccions a la llei de seguretat ciutadana, dels quals 29 són per tinença de drogues i 12 per portar armes prohibides, la majoria navalles. A més s'han imputat dos joves per danys en un tren i a l'estació de Blanes. Tot i que el dispositiu se centra en l'àrea de l'etació de tren els agents també patrullen pel barri d'Els Pins i controlen que el retorn dels joves fins a l'estació no suposi cap perill ni problemes d'ordre públic. El dispositiu policial es repetirà en propers caps de setmana per garantir un oci nocturn pacífic i segur a Blanes.

L'operatiu de seguretat ciutadana es va efectuar durant dos caps de setmana i hi van participar agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Blanes, amb el suport d'agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius, la Unitat Canina dels Mossos i la Policia Local de Blanes. L'objectiu de l'operatiu consisteix a controlar els joves que accedeixen a la zona d'oci nocturn d'Els Pins i garantir la seguretat ciutadana.

La majoria dels joves que s'adrecen a Blanes per gaudir de l'oferta lúdica de Blanes ho fan durant la nit de dissabte i arriben a Blanes amb trens, molts d'ells, provinents de la zona de Barcelona i rodalies. Per poder controlar l'anar i venir de joves, el dispositiu Via es va dividir en dues fases.

La primera va consistir en el fet que els agents van controlar l'arribada dels trens del dissabte que arribaven vespre-nit. Els policies van escorcollar i van identificar alguns dels joves que baixaven dels combois per tal d'assegurar-se que no portaven substàncies estupefaents o armes prohibides. De forma paral·lela, la unitat canina dels Mossos d'Esquadra també va registrar els trens i les vies. La segona part de l'operatiu va coincidir amb el tancament de les discoteques. En aquell moment, els agents van vigilar que el retorn dels joves des del barri d'Els Pins fins a l'estació es desenvolupés amb normalitat i sense situacions de perill a les vies ni problemes d'ordre públic.

En aquest dispositiu, la Policia Local de Blanes i els vigilants de la Renfe van col·laborar de forma activa amb els Mossos. Els agents locals van intensificar el patrullatge en el recorregut de l'estació fins a la zona lúdica i els vigilants dins el perímetre de l'estació.

Joves amb armes i drogues

En total durant els dos caps de setmana de controls en el marc del dispositiu Via es van escorcollar 250 joves i es van detectar 41 infraccions a la llei de seguretat ciutadana. Els agents van aixecar 29 actes administratives per tinença de drogues i van comissar marihuana i cocaïna. També van intervenir armes prohibides i es van aixecar 12 actes, la majoria per navalles. I finalment, van denunciar dos joves per bretolades en un tren i danys a l'estació.