El cos d'agents municipals de Vidreres va iniciar una campanya informativa a les diferents masies i nuclis disseminats del municipi per donar els principals consells de seguretat amb l'objectiu de prevenir els robatoris o agressions.

Segons va informar ahir el consistori, la campanya s'emmarca en un pla d'actuació que busca donar als veïns més aïllats la preparació en cas que es trobin davant qualsevol dificultat que pugui alterar la seva seguretat i la dels seus béns. En concret, es tracta de donar uns consells "bàsics", va relatar el cap del cos de vigilants, Jordi Campmajor, als que viuen lluny i que tradicionalment s'han dedicat a la pagesia i ara acostumen a viure sols durant tot l'any.

Campmajor va destacar que, per sort, de robatoris "no en patim gaires" en aquestes zones de Vidreres però es tracta que "ens vegin i sàpiguen que ens preocupem d'ells". D'aquesta manera, des de dilluns i fins a la setmana que ve, els agents visitaran els propietaris de les prop de 100 masies de què compta el municipi.

Cada matí durant aquests dies, els agents municipals, entre els quals s'hi troba el mateix Cap, es presentaran als propietaris "amb un petit fulletó" que consta de "quatre o cinc indicacions i consells de seguretat bàsics i de sentit comú". Per exemple, es recorda que no s'han de deixar les claus sota un test, tancar les portes quan se surti de casa o vagin a treballar al camp, alertar en cas de veure actituds sospitoses o situacions fora del normal, entre altres.