09 de setembre de 2014
09.09.2014

El PSC entra a formar part del govern al Consell de la Selva

Els socialistes accepten l'oferta de pacte del president Salvador Balliu i assumeixen la vicepresidència

09.09.2014 | 00:00


CiU i PSC van tancar el pacte per governar plegats al Consell Comarcal de la Selva. D'aquesta manera, el govern torna a recuperar la majoria que havia perdut a finals de juliol quan ERC va sortir del govern. Els republicans consideraven que no s'havien depurat prou responsabilitats després del cas Manga, que va acabar amb diverses detencions i imputacions dins de l'ens comarcal, entre elles la de l'expresident Robert Fauria i la del gerent, Joan Burjachs, que finalment va acabar dimitint fa poques setmanes. Com ja va avançar Diari de Girona diumenge, el president, Salvador Balliu, va convidar els socialistes a entrar al govern, una oferta que han acceptat "pel bé de la comarca", segons el portaveu del PSC, Martí Noguer.

El pacte també preveu que alguns dels set consellers socialistes que actualment hi ha a l'ens comarcal formin part de la Comissió Permanent del Ple i assumeixen responsabilitats en algunes de les àrees de l'ens comarcal.

Amb aquest nou pacte entre CiU i el PSC, l'equip de govern del Consell Comarcal estarà format per un total de 19 consellers (CiU-PSC) dels 33 que formen el ple del Consell. Els socialistes consideren que des que Balliu va assumir la Presidència l'abril de 2013 -en substitució de Robert Fauria, que està imputat pel cas Manga- ha hagut de prendre un seguit de mesures i decisions que en moltes ocasions de ben segur no li han estat fàcils però les ha pres i no li ha tremolat la mà. "Per això, des del PSC hem vist amb molt bons ulls l'oferta que el mateix president ens ha fet", va remarcar Nogué.

Treballar per la comarca

L'entrada del PSC al govern del Consell només té un únic objectiu i és "poder treballar de la mà de Convergència i Unió perquè el Consell Comarcal recuperi la seva normalitat com més aviat millor i els ajuntaments i els ciutadans de la Selva continuïn confiant en un ens que sempre ha estat capdavanter en la majoria de competències que té delegades per part de les diverses administracions", va assegurar Nogué. En aquesta línia, el portaveu socialista al Consell va deixar clara la seva voluntat de treballar pel bé de la comarca des de la primera línia. "Podíem haver criticat la tasca de l'equip de govern, des de segona línia; o bé fer el que hem fet, posar-nos a treballar; la segona opció ens ha semblat la més correcta pel bé de tots", va advertir.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu (CiU), es va mostrar agraït als socialistes per voler accedir a governar el Consell en un moment com l'actual.

El mateix Balliu va dir que "conec el tarannà i la manera de treballar del portaveu socialista i sabia que, per sobre de tot, prioritzaria la comarca i ha estat així". Per això, el president de l'ens no va dubtar ni un moment a posar-se en contacte amb la formació socialista després de la sortida dels consellers d'ERC del govern.

En aquest sentit, Salvador Balliu va assenyalar que "la seva entrada permetrà que la feina la puguem tirar endavant entre més persones perquè en els darrers mesos els consellers de CiU hem hagut d'assumir les àrees dels consellers d'ERC, que varen sortir a finals del mes de juliol de l'equip de govern".

L'actual president del Consell Comarcal de la Selva va assegurar que no té cap dubte que en aquest nou equip de govern de CiU amb el PSC hi haurà una bona entesa i un bon ambient de treball i que tindrà com a principal objectiu la comarca i els seus ciutadans.

Amb l'entrada del PSC a l'equip de govern, alguns dels consellers assumiran responsabilitats en diferents àrees. Així, tal com va explicar el mateix president de l'ens selvatà, el portaveu dels socialistes, Martí Nogué, es converteix en el nou vicepresident de l'ens comarcal i, alhora, serà el conseller responsable del departament de Serveis a la Ciutadania; paral·lelament assumirà les àrees de Serveis Tècnics i Gestió Tributària.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook