Un jove de Lloret de Mar va morir diumenge al vespre ofegat mentre feia pesca submarina en la modalitat d'apnea, és a dir, no utilitzava ampolles d'oxigen per fer la immersió, a Blanes. La víctima, Adrià Serrat, era un conegut veí de Lloret de Mar de 23 anys que enguany havia estat un dels quatre balladors del tradicional Ball de Plaça. Diumenge es trobava amb dos companys a la zona de la cala Sant Francesc de Blanes amb una embarcació. Per causes que es desconeixen, no va poder tornar a la superfície malgrat els intents dels companys per ajudar-lo. Els agents dels Grups Especials d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil van ser els encarregats del rescat. Van trobar el cos a uns deu metres de profunditat.

Els fets van ocórrer al voltant de les set de la tarda quan els joves, que havien sortit del port de Blanes, van decidir agafar una embarcació i anar cap a la zona de la cala Sant Francesc a fer pesca submarina a pulmó lliure. Un d'ells es va quedar a la barca mentre els altres dos -entre ells la víctima- van decidir submergir-se. L'amic, en no trobar-se massa bé, va decidir sortir a la superfície. La víctima, però, ja no va tornar a pujar i llavors, en veure que no sortia, els dos nois van decidir alertar els serveis d'emergència, que ràpidament s'hi van personar.

Al lloc dels fets s'hi van personar de seguida els serveis de salvament, entre ells Protecció Civil de Blanes, la Guàrdia Civil amb els GEAS, els Bombers, els Mossos, Salvament Marítim, la Policia Local, entre altres. Finalment, el rescat va anar a càrrec dels especialistes dels Geas i cap a les deu del vespre van recuperar el cos, a uns deu metres de profunditat.

Agents de la Guàrdia Civil van traslladar el cos sense vida al port de Blanes, van instruir les diligències i es van entregar al jutjat de Blanes, que es va fer càrrec del cas.

El cadàver va ser traslladat de matinada fins a l'Institut de Medicina Legal i Forense de Girona, on ahir se li va practicar l'autòpsia. Segons l'agència Efe, tot apunta que va morir per falta d'aire, és a dir, hauria patit una síncope hipòxica en el retorn a superfície.

Serrat era un conegut veí de Lloret que, precisament, va ser un dels quatre balladors del tradicional Ball de Plaça, acompanyant una de les obreres, en la passada Festa Major de Lloret. Molt implicat en el teixit associatiu de la vila, era estudiant a Barcelona.

Condol de l'Ajuntament

L'alcalde de Lloret, Romà Codina, va rebre ahir la notícia de la mort d'Adrià Serrat "amb molt dolor i molta tristesa", va donar el condol a la família i també va tenir unes paraules de record envers un jove al qual coneixia personalment.

"En aquests moments vull donar, en primer lloc, tot el suport i el condol a la família des de l'Ajuntament. No hi ha res pitjor que perdre un fill", va començar Codina. "Aquest any va ballar el Ball de Plaça, era un molt bon amic dels seus amics, amable, senzill i treballador. El trobarem molt a faltar", va assegurar l'alcalde.

Aquesta és la segona mort en una setmana en aigües del litoral gironí. Dissabte un grup de submarinistes que estava fent una immersió per la zona dels Tascons, a les illes Medes, va localitzar el cos sense vida d'un submarinista alemany de 73 anys que havia ?desaparegut el diumenge dia 7.