02 de novembre de 2014
02.11.2014

Mor l'exalcalde de Santa Coloma Jordi Iglesias Massuet, als 89 anys

Va ser el primer alcalde escollit en democràcia a la capital el 1979 i va ostentar el càrrec 12 anys, des d'on va impulsar nombroses reformes

03.11.2014 | 07:14
Una imatge d´arxiu de l´exalcalde de Santa Coloma, Jordi Iglesias.

L'exalcalde de Santa Coloma de Farners Jordi Iglesias Massuet, va morir la matinada d'ahir als 89 anys, va informar el consistori. L'enterrament es fa avui a les dotze del migdia a l'església parroquial. Mentrestant, l'Ajuntament va decretar ahir tres dies de dol oficial.

Iglesias va accedir al càrrec el 1979, sent el primer alcalde de la democràcia després de la dictadura, en una època on la ciutat tenia 13 regidors i poc més de 6.000 habitants. Va ser alcalde amb CiU, com a independent, els 12 anys següents i va aconseguir la majoria en els tres comicis als quals es va presentar com a cap de llista a les municipals. Posteriorment, també va presentar-se a les eleccions amb la candidatura independent Colomecs per Santa Coloma, amb la que va obtenir representació a l'Ajuntament però no amb la suficient majoria per governar.

Ahir, l'alcalde de Santa Coloma, Antoni Solà, va afirmar que Iglesias "sempre serà recordat com una bellíssima persona i un gran alcalde per la seva dedicació al poble i pel significat de ser el primer alcalde dels Ajuntaments democràtics". "Una època difícil -va prosseguir- en què tots estava per fer, amb pocs recursos econòmics i ho va liderar molt bé".

Iglesias, que en més d'una ocasió havia dit que va decidir ser alcalde per amor al poble, va tenir tres mandats molt lluïts, en una època en què a la ciutat hi faltaven, entre altres, moltes infraestructures o equipaments, ja que eren els primers anys de la democràcia.

Per consolidar la ciutat com a capital de comarca, durant l'època de l'exalcalde es va construir la Residència Geriàtrica Sant Salvador d'Horta, la Creu Roja, el parc de Bombers, el Centre d'Assistència Primària, es va comprar l'edifici del Cercle Cultural Colomenc, es va obrir la Llar de Jubilats a l'edifici on es troba encara en l'actualitat, es va fer realitat el pavelló poliesportiu de la Nòria, es va comprar l'edifici de les monges per ubicar-hi l'Arxiu Comarcal i els estudis de batxillerat, es va gestionar la compra de can Xifra per ubicar-hi l'Escola Forestal i es van comprar més terrenys per ampliar el Parc de Sant Salvador i l'esplanada de Farners, entre d'altres.

Ja fora de l'Ajuntament, Iglesias va ser president de la Llar de Jubilats durant quatre anys, un període durant el qual es van fer importants obres de remodelació a l'edifici. L'any 2012 va publicar el seu llibre de memòries. Les pàgines de la publicació contenen una part de la història de Santa Coloma, dels 12 anys en què va ser alcalde. Aquesta part de la història de la capital de la Selva va quedar recollida en un volum de 293 pàgines de text i unes 400 fotografies.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema