Després de la renúncia de l'exalcaldessa de Vidreres, Ruth Rosique (PSC), a l'acta de regidora a principis del passat mes, els socialistes afronten ara un canvi al capdavant del grup municipal que es materialitzarà en el pròxim ple del consistori. El més important, però, serà conèixer qui encapçalarà aquest cop la llista a les pròximes eleccions municipals de 2015, una decisió que, asseguren des del mateix grup, podria passar per unes primàries en cas que s'hi presentés més d'un candidat.

Així ho va assegurar precisament la fins ara portaveu del grup, Ruth Rosique, que a principis del mes passat va anunciar que renunciava a l'acta de regidora i que no tornaria a encapçalar les llistes, després d'una etapa d'11 anys al consistori. Tot i aquesta renúncia, Rosique segueix participant de les reunions del grup, al qual no es vol desvincular. Precisament, després de la seva sortida de l'Ajuntament, el debat s'ha centrat en dos punts.

El primer, saber qui serà el nou portaveu del PSC al consistori. En aquest sentit, es va acordar que fos el regidor Joan Sureda, número tres en les passades eleccions, un canvi que es materialitzarà en el pròxim ple municipal. A la vegada, el lloc que ocupava fins a Rosique serà per Francisco Jesús Becerra, qui podria assumir el càrrec també en el pròxim ple. El PSC té quatre regidors a l'Ajuntament i és el principal grup a l'oposició. A banda de Sureda i del nou edil, el grup socialista està format per Lluís Ferrer i Anna Maria Blaya.

D'altra banda, sobre el nom del futur candidat i després dels últims canvis, Rosique va assegurar que la formació encara no ho ha decidit i que, de fet, la voluntat del PSC és treballar fins a finals d'any per definir el futur programa electoral. Aparquen així el nom del futur candidat, tot i que ja va avançar que la intenció del grup és "obrir-se" i deixar que "tothom qui ho vulgui es pugui presentar" a una possible candidatura a l'alcaldia. En cas que més d'una persona estigués interessada a presentar-se, el PSC es plantejaria la possibilitat de realitzar unes eleccions primàries per escollir el seu candidat.

Rosique va anunciar la renúncia com a regidora a l'Ajuntament en el passat ple, una decisió que va dir prendre per motius personals i laborals. Tancava així una etapa d'11 anys al consistori, primer a l'oposició (del 2003 al 2007) i després com a alcaldessa entre el 2007 i 2011. En els darrers tres anys i mig ha estat la portaveu.