L'alcalde de Blanes, Josep Marigó, podria posar punt final a setze anys de dedicació a la política local i provincial quan acabi aquest mandat. El passat mes de març, l'assemblea local del PSC va escollir Marigó com a candidat a les pròximes eleccions municipals de 2015 per optar a la reelecció. Ara però, l'alcalde està meditant deixar-ho, renunciar a la candidatura dels socialistes blanencs i la política per tornar a la seva professió com a docent. Ahir, Marigó va confirmar que ara mateix està en un període de "reflexió personal", que la decisió és prou madura però que no és definitiva i que ho comunicarà després de Nadal. En cas de confirmar-se, el PSC blanenc entraria de nou en un període de primàries per escollir el nou candidat a l'alcaldia de Blanes.

El passat divendres, l'alcalde va assistir a Girona a una reunió de la federació del PSC a les comarques gironines on va aprofitar per comunicar la decisió al mateix primer secretari dels socialistes gironins, Juli Fernández. Els rumors es van anar estenent fins que aquest mateix dilluns Marigó també va anunciar les seves intencions als regidors de l'equip de govern. La comunicació als més pròxims la feia després d'un període de reflexió que Marigó va admetre ahir, preguntat per Diari de Girona, que segueix. De fet, va avançar que ho comunicarà oficialment després d'aquestes festes de Nadal tot i que l'anunci a la direcció i als regidors fa preveure que la decisió és prou madura.

De fet, els motius que el portarien a renunciar a la candidatura i, en definitiva, a abandonar la política, estarien basats, va dir, en el fet que "porto setze anys de servei intens a Blanes, dels quals vuit han estat com a alcalde". A més, va afegir que "aquest darrer mandat m'ha requerit un esforç, una dedicació i un desgast personal molt intens", recordant però que, malgrat els temps difícils marcats per una forta crisi econòmica i un Ajuntament endeutat, s'ha aconseguit "tirar endavnat" i començar a remuntar el municipi.

El passat abril, l'assemblea local del PSC de Blanes va escollir Marigó com a candidat a l'alcaldia del municipi després d'un procés de primàries i votació de la seva proposta. Llavors, manté l'alcalde i confirma el mateix Fernàndez, se li va demanar que seguís i optés a la reelecció, tot i les reticències que llavors ja tenia Marigó a causa de l'esgotament dels últims anys. El PSC en l'àmbit català i gironí també passava per moments difícils i finalment va accedir. Ara, passats uns mesos, l'alcalde s'ho ha repensat i assegura que després de tants anys seria el moment de fer un pas enrere per donar pas a una nova generació. "Tan important és saber quan continuar com retirar-se", va explicar l'alcalde.

L'alcalde i la direcció del PSC

D'altra banda, també s'havia apuntat que la marxa de Marigó era com a conseqüència directa d'una decisió de la direcció del PSC gironí, i fins i tot català, que l'haurien convidat a renunciar davant els temes judicials que en els darrers anys han anat sortint o que podrien sortir. Marigó ho va negar "rotundament" i va insistir que es deu al "cansament". De fet, el primer secretari del PSC va confirmar que al contrari, se li ha demanat a l'alcalde que seguís i el mateix passat divendres, veient que Marigó ho tenia gairebé clar, el va invitar a acabar de reflexionar sobre la decisió fins després de Nadal.

Llavors és quan s'obriria un procés de primàries al PSC blanenc per escollir candidat on, fins i tot, el mateix Marigó s'hi implicaria, va mantenir. Sobre el seu futur, l'alcalde afirma que tornaria amb ganes a la seva antiga professió per donar classes a l'institut.