El portaveu del PSC a l'Ajuntament de Lloret, Joan Bernat, va carregar ahir contra el primer secretari de l'agrupació local socialista, Francisco Pastor, que ha demanat al consistori que enviï Bernat i a la també regidora socialista, Anna Pascual, al grup de no adscrits perquè no són militants i ja no representen el partit. Hi ha una tercera regidora, Susana Yerro (que és militant), que el PSC vol de nova portaveu, però aquesta també podria deciidir passar a no adscrita.

En primer lloc, Bernat va recalcar ahir que la nota de premsa enviada pel PSC de Lloret "està plena de mentides". "Diuen que voluntàriament no m'he implicat a la rutina de partit" quan "ells no m'han convocat" i "el mateix secretari d'organització, Juanjo Grima, va reconèixer en l'última assemblea que era així i reconeixia els seu error". Bernat va afegir que no entén "com el partit decideix enviar-me als no adscrits sense haver parlat amb mi", que ningú del partit a Lloret o Girona l'ha informat i tot "sense votar-ho en una assemblea, que és l'òrgan de representació dels militants", va dir. A més, va recalcar que Pascual no milita en un altre partit sinó que Avancem "és un moviment" i "sempre ha estat independent i mai ha militat al PSC", va reblar.

Pel portaveu, la decisió d'enviar a Pascual als no adscrits "és dictatorial del primer secretari", "no s'ha acordat en cap òrgan del PSC, ni assemblea, ni executiva", tant a Lloret com a Girona", va insistir. Tampoc han parlat amb Yerro "per demanar li que sigui la nova portaveu", va afegir. Així, "volem que una comissió de garanties dictamini la conveniència i legitimitat d'aquesta decisió que està plena d'irregularitats", va dir lamentant que la direcció "lluny de fer ponts, vulgui trencar amb el grup municipal", va assegurar.

Malgrat tot, encara que la llei els permeti enviar-los als no adscrits, això "no canvia res, continuarem treballant i parlant de Lloret com ho hem fet des del primer dia", va recordar Bernat per qui tot plegat "és un error estratègic" i "em dol" que la direcció es dediqui "a difamar i malmetre la meva honorabilitat" quan "la seva obligació i meva és ajudar els ciutadans". A més, va remarcar que en les dues últimes assemblees de pressupostos, el nou candidat a l'alcaldia del PSC, Antonio Lorente, "no ha fet ni una sola aportació", quan "nosaltres hem parlat amb els barris, els veïns i les associacions".

Motius de la seva baixa del PSC

Sobre el seu passat militant, va recordar que en un inici, quan el van proposar de candidat encara no ho era i "sempre he manifestat que la meva prioritat era Lloret i no el partit". Fa un temps es va donar de baixa de militant per "la poca transparència del primer secretari". Així, fa tres anys que li reclama els comptes de la campanya de 2011 i dos anys que faci públics els comptes del PSC. A més, va deixar la militància perquè no l'han "convocat a cap reunió d'executiva des que vaig anunciar que no em presentava a les primàries". Així, va dir que fa temps que la direcció "m'ha faltat al respecte".