Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Santa Coloma de Farners van frustrar la matinada de Sant Esteve els plans d'uns lladres que havien entrat a robar en una casa del municipi. La trucada d'una veïna, que en plena nit havia sentit soroll de trencadissa de vidres, va resultar providencial per enxampar-los perquè en el moment que els agents van arribar al lloc, es van trobar els lladres sortint de l'habitatge amb tot el botí que havien aconseguit. Entre d'altres coses, havien agafat joies i aparells electrònics (com ara càmeres digitals i un ordinador portàtil). En adonar-se de la presència policial els lladres van llençar el botí per terra i van marxar corrents, però la policia en va poder detenir un. El jove, de 19 anys i veí del municipi, va passar la resta de la nit a les garjoles de comissaria.

El robatori a la casa de Santa Coloma de Farners va produïr-se pels volts de quarts de cinc de la matinada. A aquella hora, una veïna es va posar en contacte amb la Policia Local dient que havia sentit fressa de trencadissa de vidres i sorolls a la casa del costat.

Una patrulla de la Policia Local i una altra dels Mossos d'Esquadra van anar fins al lloc i només arribar van poder sorprendre els lladres en plena feina. Quan els agents van personar-se a la vivenda, van veure un jove que s'estava al carrer, davant de l'habitatge, amb tot d'objectes sostrets a les mans.

En veure la policia, el noi va llançar el botí per terra i va fugir corrents en direcció al carrer Banyoles. No va ser l'únic; de dins la casa també va sortir un altre lladre que també va fugir rabent.

Els agents van perseguir els lladres i van aconseguir atrapar el primer jove, un noi de 19 anys veí de Santa Coloma de Farners. El noi va explicar als policies que ell no havia entrat a la casa, sinó que només feia vigilància. Segons va dir, anava acompanyat de dos nois més, que eren els qui anaven agafant els objectes de valor de dins l'habitatge.

Finestra forçada

Per entrar-hi, els lladres van haver de forçar la persiana de la cuina i després trencar el vidre de la finestra. Acte seguit i aprofitant que ja eren a dins, van mig obrir la porta del garatge i, des d'allà, anaven traient tot allò que se'n volien endur. Entre d'altres, quan els mossos i la Policia Local els van sorprendre, els lladres ja havien agafat diverses joies (com un braçalet i una cadena daurades) i aparells electrònics (càmeres digitals, un ordinador portàtil o un mans lliures). També havien arreplegat uns binocles i diversos CD's.

En el moment del robatori, a la casa no hi havia ningú, perquè els seus propietaris aquests dies són fora. Els agents van detenir el jove de 19 anys per un delicte de robatori amb força i se'l van endur a comissaria. El noi passarà a disposició judicial en les properes hores. Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Santa Coloma de Farners no donen la investigació per tancada i busquen els altres lladres que han pres part al robatori.