Miquel Lupiáñez és l'aposta de la Comissió Executiva de Blanes per ser el cap de llista dels socialistes a les eleccions municipals d'aquest mes de maig. L'executiva local, celebrada dimecres, va aprovar la seva candidatura per unanimitat. Lupiáñez, però, encara ha de superar un altre graó per ser el candidat definitiu: el procés de primàries que es posarà en marxa el pròxim dia 19 perquè aquelles persones que vulguin optar a encapçalar la llista socialista de Blanes facin la recollida d'avals dels militants. El termini expira el 29 de gener i els avals que han d'aconseguir els possibles aspirants són 10, xifra que correspon al 20% dels militants del municipi. Si no hi ha cap altre candidat, no es farà votació i Lupiáñez se sotmetrà a la decisió de l'assemblea de l'agrupació.

Lupiáñez, de 53 anys, és actualment el regidor d'Urbanisme i Obra Pública, Participació Ciutadana i Recursos Tecnològics de l'Ajuntament. Professionalment és projectista de xarxa de fibra òptica, està casat i té dues filles. Aquest ha estat el seu primer mandat al consistori.

La proposta de Miquel Lupiáñez va ser l'única de les que han sortit aquests dies als mitjans que es va posar sobre la taula de la Comissió Executiva. Lupiáñez no va postular-se per iniciativa pròpia, sinó que ho van fer membres de l'executiva, cosa a la qual ell va accedir. L'aspirant a candidat accepta el repte "amb ganes, força i il·lusió per tirar Blanes endavant".

D'altra banda, la reunió de l'executiva també va servir per ?oficialitzar la renúncia de l'actual alcalde, Josep Marigó, a ser l'alcaldable. Marigó ha estat quatre mandats a l'Ajuntament de Blanes, dels quals dos (del 2003 al 2007 i del 2011 al 2015) n'ha estat el batlle.