L'Ajuntament d'Anglès demanarà al Departament de Salut disposar d'un heliport al municipi. Així ho preveu aprovar la Junta de Govern Local en la pròxima reunió. La intenció és tenir un punt fix per permetre als helicòpters aterrar en cas d'una emergència a la zona del Ter-Brugent. La petició es fa davant la reducció prevista d'ambulàncies a Anglès, que atenen també als municipis veïns. Segons la licitació del contracte de la gestió dels serveis de transport sanitari a Catalunya, es proposava reduir de 24 hores a 12 hores el servei d'ambulància que té la seva base al costat del CAP d'aquest municipi.

Segons va confirmar l'alcalde d'Anglès, Pere Espinet, la pròxim Junta de Govern demanarà a Salut disposar d'un heliport. "Volem un punt fix on puguin aterrar", va relatar, perquè ara ho han de fer a qualsevol lloc. Sense anar més lluny, dimarts es va produir un accident a la C-63, a l'alçada d'Anglès, quan un veí de la Cellera es va encastar amb el seu vehicle contra un arbre. L'home va quedar atrapat i els Bombers el van excarcerar. Fins al lloc s'hi van desplaçar efectius de la Policia Local d'Anglès, dels Mossos i del SEM. El conductor va ser traslladat en helicòpter i en estat greu fins a l'hospital Josep Trueta de Girona, on ahir seguia estable dins la gravetat, van informar des del centre. L'alcalde va recordar que l'aparell va haver d'aterrar en una pista a la zona del pavelló que no està preparada atendre emergències.

Per això, i davant la més que probable reducció del servei d'ambulàncies al poble (i per extensió a la zona), Espinet va avançar que demanaran a Salut tenir un heliport, un espai que "tampoc" disposa cap dels municipis veïns.

En aquest sentit, l'alcalde va assegurar que s'està preparant un estudi per trobar la millor ubicació per a aquest heliport i presentaran diferents propostes a Salut. Tot i això, va considerar que una bona ubicació seria al costat del CAP.

En paral·lel, l'alcalde va afegir que la Policia Local ja disposa de la tecnologia per contactar immediatament amb els altres cossos de seguretat de l'Estat i de l'estranger per compartir informació.