El poble de Salitja, al municipi de Vilobí d'Onyar, celebra des d'avui i fins demà la 18 edició de la "Fira Festa de la botifarra dolça", dues jornades dedicades als productes artesanals de la terra on el principal protagonista és la botifarra dolça, menjar típic de la població de Salitja. En paral·lel, es realitzaran concursos, exhibicions eqüestres i canines, venda de productes d'artesania i àpats populars.

L'edició d'enguany comptarà amb la presència del director de la revista "Cuina", Josep Sucarrats, que presidirà el concurs de coques, pomes capsades i postres de botifarra dolça durant la tarda del dissabte. Per segon any consecutiu, la primera jornada de la fira que s'enceta avui estarà dedicada al món de la ratafia i la nit gastronòmica se substituirà per un sopar popular a la carpa climatitzada de la Plaça Major de Salitja amb un menú de botifarres dolces i picants, pomes capsades de botifarra dolça amb ratafia, gintònics i ratafia.

Demà, la carpa dels "Indeps", organitzadors de la fira, acollirà una nova edició de les demostracions i tastets de plats de botifarra dolça. Enguany destaca la presència de Jep Plana, professor de l'Escola d'hosteleria i turisme de Girona i de la granja El Provençal, que faran paleses la versatilitat i les enormes possibilitats gastronòmiques de la botifarra dolça.

D'altra banda, la comarca convidada en l'edició d'aquest 2015 és El Montserratí, subcomarca del Baix Llobregat que reivindica la seva identitat amb productes propis de gran qualitat i personalitat. Així, amb El Rebost del Montserratí es donaran a conèixer aquests productes a la Fira i, en paral·lel, la botifarra dolça es promocionarà també a les terres del Llobregat.

Entre les altres activitats, destaquen l'exposició d'eines del camp, la mostra d'animals, el joc del conill porquí, inflables per als infants i, com no, la venda de productes per portar a casa allò degustat.