La Creu Roja de Blanes va iniciar el passat gener un programa de reforç escolar per a infants en risc d'exclusió social a Blanes. En concret, un total de 15 nens i nenes d'entre 6 i 12 anys es beneficien d'aquest nou projecte al municipi on l'entitat posa a disposició dels infants una aula per a fer els deures i el reforç escolar dos dies a la setmana, va informar Creu Roja.

L'entitat ha observat un augment de casos d'infants que pateixen pobresa energètica a casa seva i que tenen mancances d'àpats equilibrats. Així, gràcies al seguiment que realitzen i al tracte diari amb la població afectada, la Creu Roja va detectar els casos on els infants no podien realitzar les feines diàries de l'escola en un entorn amb llum, temperatura adequada i berenar, van explicar.

I d'aquí va néixer al projecte, que també s'ha posat en marxa en altres municipis gironins. D'aquesta manera, durant les gairebé dues hores que dura el reforç escolar, els voluntaris de la Creu Roja Joventut, majoritàriament universitaris, donen un berenar als nens nenes que consisteix en un entrepà, un suc de fruita i aigua. A més, aquests voluntaris recolzen als participants en aquest programa, un total de 15 nens i nenes d'entre 6 i 12 anys, a l'hora de fer els deures de l'escola així com els animen a seguir amb els seus estudis.

L'espai disposa d'un ordinador i una impressora per si els infants han de consultar informació pels seus estudis o imprimir algun treball. Creu Roja també facilita el material escolar que els faci falta per portar a les aules van relatar ahir des d'aquesta entitat.

Els berenars són proporcionats gràcies al finançament de l'Aliança Humanitària per a l'Alimentació Infantil, una campanya engegada per Creu Roja Catalunya fa gairebé un any i que preveu recaptar un milió d'euros per garantir 10.000 àpats a infants a tot Catalunya. L'empresa Condis de Blanes també col·labora amb la Creu Roja en el programa, fent un preu especial a l'hora de comprar els berenars per als participants.

La Creu Roja disposa d'altres 7 punts de reforç escolar a les assemblees de Camprodon, La Jonquera, Santa Coloma de Farners, Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols, Ripoll i Torroella de Montgrí.