Aquest serà l'últim estiu que la Policia Local de Lloret utilitzi l'antiga i petita comissaria del centre. Ara, la nova, àmplia i moderna caserna compartida entre la Policia Local i Protecció Civil, ha entrat en la fase final. L'edifici està pràcticament acabat i ja han començat les feines per equipar les instal·lacions i anar introduint els sistemes de comunicació d'última generació que deixaran una nova comissaria de primer nivell. La previsió és que entre finals de setembre i principis d'octubre estigui tot preparat perquè, quan es doni el vistiplau, es faci el canvi i la nova comissaria esdevingui operativa.

S'acabarà així un projecte aprovat definitivament el juny de 2012. Dos anys després, l'abril de 2014 i no sense problemes per la renúncia d'una primera empresa, el consistori va adjudicar els treballs a Copcisa. Les obres s'iniciaven el maig de 2014 i aquest setembre es preveu la recepció. A trets generals, l'edifici presenta una estètica moderna, amb espais diàfans i lluminosos que multipliquen l'espai de què ara disposaven els agents.

En paraules del mateix cap de la Policia Local, Joaquim Martín, els beneficiats seran els ciutadans. "El gran avantatge és l'atenció a les persones, els espais són més diàfans i es defineixen molt més els serveis", ha explicat, una diferenciació que ara és "poc clara". Per exemple, "ara atenem al mateix lloc a qui ve a fer una consulta o a un que pugui estar imputat", va relatar Martín. Així, el servei serà "més personalitzat i individual".

Això serà possible gràcies als 1.987,09 metres quadrats (m2) de la planta baixa i dues plantes més que té el nou edifici. Els accessos principals estaran a la planta baixa, que té tres zones: una pública, una semirestringida i una restringida. Grans finestres i patis interiors són el teló de fons d'espais com el taulell d'informació, la sala d'espera, els locutoris, la sala de control, la zona d'atestats o el despatx del cap. També una entrada interna dels policies, l'accés a la zona restringida de les garjoles, l'àrea d'escorcoll o l'aparcament dels vehicles que porten els detinguts a la part posterior de la façana.

La primera planta té una àrea d'ús públic així com una zona amb una sala de reunions, tres despatxos de comandament i els despatxos de l'àrea tècnica o dels sergents, caporals, agents, oficina tècnica, l'armeria i una sala per a 40 persones destinada als brífings on s'informa els agents.

La segona planta és d'ús restringit amb els vestidors, magatzem, la sala d'esbarjo, el despatx sindical o el de Protecció Civil.

En darrer lloc, el soterrani per a l'aparcament i instal·lacions de 1.464,57 m2, disposa d'un rentacotxes, 24 places per a cotxes (per a vehicles de grans dimensions com furgonetes o grues), 15 per a motos i 2 per a quads. Des d'aquí es pot accedir a l'edifici, a l'arxiu, a la galeria de tir i a un magatzem.

Precisament, un altre avantatge de la nova comissaria és la seva capacitat per guardar els vehicles. Segons el cap policial, un dels problemes actuals és l'inici del servei, perquè cal anar a buscar els cotxes estacionats al dipòsit, a uns 600 metres de l'actual comissaria, fent que retardi el temps de resposta.

Finalment, Martín valora la ubicació del nou edifici a l'avinguda de les Alegries, a l'entrada de Lloret des de la carretera de Vidreres. Amb fàcils connexions, facilita la comunicació amb les urbanitzacions. Tot plegat, unes millores amb les quals "crec que passem a l'excel·lència", sentencia el cap.